Končalovskis ieradīsies uz savas filmas «Rai» pirmizrādi Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievu režisors Andrejs Končalovskis februārī ieradīsies Rīgā uz savas jaunākās filmas «Paradīze» («Rai») pirmizrādi Latvijā, informē festivāla «Baltijas pērle» ģenerāldirektore Marina Lipčenko.

Festivāls «Baltijas pērle» jauno sezonu uzsāks ar Končalovska holokausta drāmas pirmizrādi, un autors arī ieradīsies Rīgā uz tikšanos ar skatītājiem. Radošais vakars, kurā būs iespēja noskatīties filmu un uzklausīt kinorežisoru un galvenās lomas atveidotāju Jūliju Visocku, notiks 12. februārī plkst.17.30 kinoteātrī «Splendid Palace». Tiem, kuri vēlas tikai noskatīties filmu, seanss būs 12. februārī plkst.14.45.

Kinolenti «Paradīze», kas šogad Venēcijas kinofestivālā ieguva «Sudraba lauvu» par labāko režiju, Krievija izvirzījusi prestižajai ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars» par labāko ārzemju filmu.

Krievu kino veterāna jaunās filmas darbība norisinās Otrā pasaules kara laikā. Galveno varoni, dižciltīgo Olgu, nacistu okupētajā Francijā aiztur par ebreju bērnu slēpšanu.

Melnbaltajā filmā galvenie varoņi runā, skatoties kamerā, it kā tiktu nopratināti. Lai filma šķistu autentiska, visi aktieri runā savā dzimtajā valodā - krievu, vācu vai franču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu