«VEF Rīga» uzvar arī otrajā mājas spēlē VTB līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» savā sezonas otrajā VTB Vienotās līgas mājas spēlē svētdien otrajā puslaikā ieguva ievērojamu pārsvaru, ko izdevās noturēt, un ar 87:76 (27:22, 17:19, 28:11, 15:24) uzvarēja Saratovas «Avtodor».

«VEF Rīga» sastāvā ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Meiers, kamēr 19 punktus pievienoja pieredzējušais komandas kapteinis Jānis Blūms. Tikmēr 17 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Armandam Šķēlem.

Savukārt «Avtodor» rindās 19 punkti līgas rezultatīvākajam basketbolistam Nikam Mineratam.

Jau pirmajā uzbrukumā «VEF Rīga» ielaida tālmetienu, bet pirmās minūtes abas komandas aizvadīja punkts punktā. Pirmās ceturtdaļas vidū Šķēle guva piecus punktus pēc kārtas, kas rīdziniekiem ļāva sasniegt jau desmit punktu pārsvaru (18:8). Pēcāk Latvijas kluba pārsvars vēl nedaudz pieauga, taču līdz ceturkšņa beigām «Avtodor» pietuvojās vairs tikai līdz pieciem punktiem - 22:27. «VEF Rīga» vadību noturēja arī otrajā ceturtdaļā, turklāt Blūms pēc precīza trejača panāca 37:28.

Tiesa, pirmā puslaika beigas «Avtodor» aizvadīja sekmīgi, kas tai ļāva panākt izlīdzinājumu 39:39. Uzreiz pēc tam gan Blūms iemeta grūtu trīspunktnieku, bet Latvijas komanda līdz lielajam pārtraukumam vadību nosargāja, jo līdz ar beigu signālu divus punktus vēl iemeta Meiers.

Otrajā puslaikā «VEF Rīga» komanda demonstrēja labāku sniegumu, kas pēc vēl viena Blūma precīza tālmetiena 26. minūtē ļāva panākt 11 punktu pārsvaru (57:46). Pēc tam rīdzinieki pakāpeniski palielināja savu vadību - divas sekundes līdz trešās ceturtdaļas beigām pēc lietuvieša Arņa Labucka diviem precīziem soda metieniem tā sasniedza jau 20 punktus (72:52).

Noslēdzošo ceturksni «VEF Rīga» iesāka mierīgāk, cenšoties iekrāto pārsvaru nosargāt. Tas gan atspēlējās negatīvi, jo nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām «Avtodor» pietuvojās vairs tikai līdz 12 punktu attālumam (63:75). Tiesa, tas viesu izpildījumā bija noslēdzošais izrāviens, jo rīdzinieki atguvās un turpmākajās minūtēs palielināja savu pārsvaru, izcīnot diezgan drošu uzvaru. Pēdējās divās minūtēs «Avtodor» gan atkal pietuvojās, taču «VEF Rīga» tik un tā kontrolēja cīņas gaitu, būdami pārliecināti par savu panākumu.

Rīdzinieki Vienotās līgas sezonu iesāka ar negaidītu uzvaru 76:73 pār Maskavas apgabala «Himki» basketbolistiem, turpinājumā ar 64:66 zaudēja Kazahstānas komandai «Astana» un nākamajā mačā salūza galotnē un ar 76:90 piekāpās arī Jāņa Timmas pārstāvētajai Sanktpēterburgas «Zeņit». Pirms nedēļas rīdzinieki aizvadīja savu pirmo mājas spēli, kurā ar 88:85 pagarinājumā uzvarēja Baltkrievijas spēcīgāko komandu Minskas «Cmoki».

Tikmēr «Avtodor» sezonu iesāka ar zaudējumu 78:83 «Astana» komandai, pēc kura šķīrās Saratovas komandas un bijušā «VEF Rīga» galvenā trenera Nikolaja Mazura ceļi. Sergeja Mokina vadībā nākamajās četrās spēlēs «Avtodor» tika pie vienas uzvaras, bet iepriekšējā mačā Saratovas vienība tikai pagarinājumā ar 103:104 piekāpās ULEB Eirolīgas pērnās sezonas čempionei Maskavas CSKA.

Rīdziniekiem Vienotās līgas kopvērtējumā trīs uzvaras piecos mačos patlaban dod jau piekto vietu, kamēr «Avtodor» ar vienu uzvaru sešos mačos ir 11. vietā 13 komandu konkurencē.

Saratovas kluba saspēles vadīšana uzticēta leģendārā NBA spēlētāja Džona Stoktona dēlam Maiklam. «Avtodor» rindās no Krievijas spēlētājiem Latvijas publikai pazīstams Jevgeņijs Koļesņikovs, kurš savulaik spēlējis atjaunotā «VEF Rīga» kluba pirmsākumos.

Jau kārtējo sezonu būtiski izmainījies «VEF Rīga» veidols. Lai gan komandas galvenais treneris joprojām ir Jānis Gailītis, tās sastāvs ir mainījies gandrīz pilnībā, jo no iepriekšējās sezonas palicis tikai Mārtiņš Meiers.

Tiesa, sastāvs ir palicis latviskāks, jo Latvijā atgriezies pieredzējušais Jānis Blūms, bet galvaspilsētas klubu šosezon pārstāv arī Armands Šķēle, Iļja Gromovs, Arnols Helmanis un vēl pāris pašmāju spēlētāju. Tikmēr pirms mēneša nopietnā ceļgala savainojumā iedzīvojās Kaspars Vecvagars, kurš nevarēs spēlēt lielāko daļu sezonas, bet komandā ir arī četri leģionāri.

Šosezon «VEF Rīga» Vienotajā līgā «Arēnā Rīga» aizvadīs mačus tikai pret līgas grandiem - Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas «Zeņit», Kazaņas «Unics», Maskavas apgabala «Himki» un Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandām. Savukārt pārējie dueļi notiks «Elektrum» Olimpiskajā centrā.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Savukārt Vienotās līgas Zvaigžņu spēle tiks aizvadīta 12.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu