TIEŠRAIDE: Lāčplēša dienā kanālā RīgaTV 24 notiks ziedojumu akcija Rīgas Brāļu kapu Centrālo vārtu fasāžu restaurācijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Piektdien, 11.novembrī, Lāčplēša dienā, Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds (RBKLVMF) sadarbībā ar televīziju RīgaTV 24 aicina piedalīties ziedojumu vākšanas akcijā Rīgas Brāļu kapu Centrālo vārtu restaurācijai.

Tiešraide RīgaTV 24 kanālā sāksies plkst. 18.00. Tās laikā skatītājiem būs iespēja vērot mākslinieku priekšnesumu programmu un informatīvus materiālus par Rīgas Brāļu kapiem. Būs sarunas ar sabiedrības pārstāvjiem, vēsturniekiem, valstsvīriem, kuri raidījuma laikā atnāks uz studiju Blaumaņa ielā 32 un dalīsies pārdomās par valsts brīvību, godinot par Tēvzemi kritušo strēlnieku un karavīru piemiņu.

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds lūdz sabiedrību atbalstīt restaurāciju, lai nākamajā - 2017.gadā varētu pabeigt Centrālo vārtu restaurāciju.

RBKLVMF valdes priekšsēdētāja Mirdza Stirna: «Mēs neesam bagāti, bet esam stipra un lepna tauta savā pārliecībā un pašapziņā - mēs esam nākuši uz šo svēto vietu par spīti varas ideoloģijai okupācijas gados, mēs esam spējuši apturēt Brāļu kapu sabrukšanu. Rīgas Brāļu kapi ir nacionāls kultūrvēsturisks piemineklis, tam dots augsts statuss ar lielu vērtības skalu, taču valsts nav spējusi rast finansējumu tā atjaunošanai. Latvijas cilvēki ar saviem ziedojumiem jau piecus gadus ir atbalstījuši Brāļu kapu restaurāciju. Pateicoties ziedotājiem, soli pa solim ir atjaunota noslēdzošā siena ar centrālo tēlu Māti Latviju, pilsētu 60 ģerboņu galerija, heraldiskie tēli Zemgale, Kurzeme, Vidzeme, Latgale. Fonds šogad restaurējis Centrālo vārtu labo pusi, bet 2017. gadā jāturpina restaurēt pārējās fasādes un pieguļošās sienas.»

Zvani un ziedo

Aicinām atbalstīt Rīgas Brāļu kapu restaurāciju, piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006480 vai

pārskaitot ziedojumu RBKF SEB bankas kontā LV37UNLA0050003853219, reģ. Nr. 40008079151, mājaslapa rbkfonds.lv

Ziedojumu lādes atradīsies Daugavas krastmalā pie Svecīšu sienas, Rīgas Latviešu biedrības nama vestibilā .

Skaties tiešraidi

Skatieties Lāčplēša dienā, 11. novembrī pulksten 18:00 - 20:30 un 21:30 - 22:30 kanālu RīgaTV 24, un ar kopīgiem spēkiem sniegsim atbalstu vēsturiskās vietas restaurācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu