Piebalgs cer uz biedru naudu maksājumiem «Vienotības» atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma apturēt valsts finansējumu «Vienotībai» varēs izteikti redzēt to, cik paši partijas biedri gribēs palīdzēt savai partijai, maksājot biedru naudas, sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Politiķis norādīja, ka partijai ziedo tie cilvēki, kuri to ierasti dara. Piebalgs nesaskata lielākas iespējas attiecībā uz ziedotājiem, jo «Vienotība» nav absolūtas varas partija, tāpēc viņš neredzot iemeslu, kāpēc kāds īpaši steigtos ziedot šim politiskajam spēkam.

Viņš arī skaidroja, ka biedru naudā partija iegūst gadā aptuveni 50 000 eiro.

Piebalgs piebilda, ka «Vienotība» nav jauna partija, tā ir cilvēkiem zināma, politisko spēku pārstāv ministri valdībā un politiķi parlamentā. «Vienotība» nepazūd no politiskās telpas, neraugoties uz valsts finansējuma apturēšanu, - ir pārliecināts Piebalgs.

Vienlaikus viņš atzina, ka no valsts līdzekļiem finansēti trīs reģionālie biroji - Liepājā, Jelgavā un Cēsīs. Finansējuma apturēšana ietekmēs šo jautājumu, kā arī vairākas citas lietas.

Kā liecina informācija KNAB mājaslapā, «Vienotībai» šogad ziedoti 135 257 eiro, pērn - 221 201 eiro, bet 2014.gadā, kad notika Saeimas vēlēšanas, - 1,09 miljoni eiro. Savukārt biedru naudās un iestāšanās naudā šogad partija saņēmusi 80 055 eiro, pērn - 67 150 eiro, bet 2014.gadā - 145 128 eiro.

Likums nosaka, ka biedru naudas un iestāšanās naudas lielums un tās maksāšanas kārtība tiek reglamentēta attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) statūtos.

«Vienotības» statūtos teikts, ka biedra nauda maksājama katru mēnesi vismaz 1% apmērā no mēneša ienākumiem, norādot to biedra kandidāta anketā un ieskaitot to partijas kontā vai iemaksājot partijas kasē ne vēlāk kā nākamajā mēnesī. Atbilstoši biedra rakstveida iesniegumam valde uz noteiktu laiku biedra naudas apmēru var samazināt vai atbrīvot no biedru naudas maksāšanas.

Kā ziņots, stājoties spēkā tiesas spriedumam par sodu partijai «Vienotība» saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, KNAB nolēmis partijai pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu