Kairišam un Zariņai Lāčplēša dienā pasniegs Žaņa Katlapa balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Kalns

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, plkst. 19 Durbes pilī ceturto reizi tiks pasniegta aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balva, kas tiek piešķirta par Nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra vidē. Šogad Žaņa Katlapa balvu saņems režisors Viesturs Kairišs un aktrise Guna Zariņa, kuri arī ir nominēti šī gada «Spēlmaņu nakts 2015./2016.» balvai.

Balva laureātiem piešķirta par ieguldīto darbu izrādē «Uguns un nakts» Nacionālajā teātrī. Kairišam - par augstvērtīgu izrādes režiju, bet Zariņai - par izcilu Spīdolas lomas atveidojumu. Laureātiem tiks piešķirta arī naudas prēmija.

Balvu veidojis mākslinieks - kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.

Žaņa Katlapa balvu līdz šim saņēmusi dzejniece Māra Zālīte, aktrise un režisore Ināra Slucka, rakstnieks un dramaturgs Harijs Gulbis, režisors Alvis Hermanis, rakstniece Inga Ābele un režisore Māra Ķimele.

Balvas pasniegšanas svinīgajā ceremonijā par godu brīvības cīņu varoņiem un laureātiem muzicēs pianiste Santa Jākobsone un tenors Juris Vizbulis.

Žaņa Katlapa balvu atbalsta Tukuma novada Dome, Tukuma muzejs un Tumes pagasts.

Ieeja pasākumā - brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu