Mūs pametis milzis. Miris dziedātājs Leonards Koens

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas dziedātājs, dziesmu autors un dzejnieks Leonards Koens (Leonard Cohen) ir miris 82 gadu vecumā, ceturtdien paziņoja viņa reklāmaģents.

«Mēs ar dziļām sērām ziņojam, ka leģendārais dzejnieks, dziesmu autors un mākslinieks Leonards Koens ir miris. Mēs esam zaudējuši vienu no mūzikas cienījamākajiem un ražīgākajiem vizionāriem,» teikts paziņojumā Koena «Facebook» lapā.

Koens piedzima Kvebekas provincē un uzauga Monreālā, bet mūža nogalē dzīvoja ASV Kalifornijas štatā. Privāts viņa piemiņas dievkalpojums notiks Losandželosā, un tuvinieki lūdz respektēt viņu privātumu sēru laikā.

Koens kļuva par dzejnieku, pirms viņš sāka darboties mūzikā, un ir uzrakstījis dažas no savas paaudzes refleksīvākajām dziesmām, tai skaitā slaveno spiričuelu «Hallelujah». Viņš darbojies dzejā un mūzikā piecus gadu desmitus.

Pagājušajā mēnesī Koens izlaida savu pēdējo albumu «You Want It Darker» (skat. recenziju), kurā paustas viņa pārdomas par savu mirstīgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu