Žoržs Siksna velta dziesmu dzimtenei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dziedātājs Žoržs Siksna Latvijas valsts svētku mēnesī klausītāju vērtējumam nodod savu jaunāko ieskaņojumu - dziesmu «Dzimtenei».

Siksna, kurš jau vairāk nekā 40 gadus ir viens no latviešu estrādes simboliem un spožākajām balsīm, šoreiz iedvesmojies no Aldonas Cinītes - bioloģijas zinātņu doktores, kura brīvajos brīžos raksta dzeju. Ne velti autores vārsmās ir apdziedāts dzimtenes skaistums - viņa ir dzimusi Pļaviņās un bērnību aizvadījusi gleznainajā Kalsnavā. Savu darba mūžu Cinītes kundze ir veltījusi zinātniskajam darbam Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, tomēr arī rakstniecībā viņa ir paguvusi sevi apliecināt, izdodot grāmatas «Tu esi gaisma», «Es mīlu šo pasauli», «Kad kalni runā» u.c.

Aldonas Cinītes dzejolim «Dzimtenei» melodiju ir radījusi Ilze Kalve, bet aranžējumu veidojis Andris Šīrants, šīs dziesmas ierakstā ir piedalījies pianists Anatolijs Livča un vokāliste Anna Zaiceva. Dziesma ir ieskaņota šā gada rudenī Andra Šīranta ierakstu studijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu