Rīgas «Dinamo» asumiem bagātā cīņā Liepājā pārspēj «Amur»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā ceturtdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas Liepājas ledus hallē ar rezultātu 3:2 asumiem bagātā cīņā pārspēja Tālo Austrumu vienību Habarovskas «Amur». Vārtus uzvarētājiem guva Lauris Dārziņš, Māris Bičevskis un Pjotrs Ščastļivinjs. Trešajā trešdaļā dūris ar pretinieku hokejistu Maksimu Kondratjevu izvicināja Tims Sestito, kurš guva kautiņā guva pārliecinošu virsroku.

Rīgas «Dinamo» guva vien ceturto uzvaru pamatlaikā šosezon un šie visi panākumi izcīnīti savā laukumā. Arī nākamo maču rīdzinieki aizvadīs Liepājā, sestdien uzņemot aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral» komandu.

Rezultātu jau pēc 17 spēlētām sekundēm atklāja Ščastļivijs, kurš izcēlās pēc veiksmīgas Gunāra Skvorcova cīņas pie apmales. Arī nākamajos uzbrukumos mājinieki spēlēja labāk, bet sestajā minūtē arī tika pie pirmā vairākuma. Tomēr neviena no šīm nākamajām iespējām netika izmantota, bet desmitajā minūtē Rīgas «Dinamo» tika pie noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu un ielaida ripu savos vārtos, izceļoties Tēmu Ramstedam, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Neskatoties uz zaudētajiem vārtiem, rīdzinieki rokas nenolaida un jau pēc nepilnām četrām minūtēm atguva vadību, kad pretuzbrukumā pēc veiksmīga individuālā gājiena Dārziņš piespēlēja Bičevskim, kurš nekļūdīgi meta vārtu tālajā stūrī. Drīz vien traumu guva «Amur» pirmās maiņas uzbrucējs Kirils Kapustins, kuram pēc ļoti spēcīga metiena ripa trāpīja pa seju, bet turpinājumā pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā trešdaļā Rīgas «Dinamo» turpināja dominēt laukumā un trešdaļas vidusdaļā pat ieguva iespēju pusminūti spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem. Vairākumā pēc Dārziņa metiena pretinieku vārtus reizi glāba vārtu stabs, tomēr nevienu no iespējām tā arī neizdevās realizēt.

Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām jau pēc Tima Sestito noraidījuma mazākumā palika Latvijas komanda, tomēr šoreiz mazākumu izdevās izturēt, un rezultāts tā arī vairs nemainījās, mājiniekiem pēc 40 spēlētām minūtēm saglabājot vadību ar 2:1.

Izšķirošo spēles periodu Rīgas «Dinamo» iesāka mazākumā un ilgāku laiku uzbrukumus veidoja tieši viesi, reizi arī čeham Tomāšam Zohornam trāpot pa pārliktni. Tomēr 47.minūtē trešo reizi šosezon izstājās Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Tims Sestito, kurš pretinieku Maksimu Kondratjevu atstāja ar asiņainu seju un kreklu, bet jau nepilnas divas minūtes vēlāk mājinieki guva trešos vārtus šosezon - ātrajā uzbrukumā pēc Mika Indraša piespēles vārtu priekšā izcēlās Dārziņš.

Atlikušajā spēles daļā pārsvars bija «Amur» hokejistiem un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām arī vienus vārtus atguva, izceļoties Zohornam, tomēr tas neliedza Rīgas «Dinamo» gūt vienu no savām retajām uzvarām.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» vārtus sargāja liepājnieks Jānis Kalniņš. Traumas dēļ nevarēja palīdzēt Koltons Gilīss, bet pirmo maču kopš 28.oktobra pēc savainojuma sadziedēšanas aizvadīja Sestito.

Tikmēr «Amur» komandas pieteikumā bija arī latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, kurš šosezon izgājis laukumā tikai divās spēlēs.

Rīdziniekiem šis bija otrais mačs četru mājas spēļu sērijā, taču tā ir visai nosacīta, jo divas spēles, tostarp arī nākamā sestdien risināsies Liepājā. Kopā Rīgas «Dinamo» vienībai novembrī būs tikai divas izbraukuma cīņas.

«Arēnā Rīga», kur parasti spēlē Rīgas klubs, šajās dienās plānoti citi pasākumi. Ceturtdien tur uzstājas krievu popzvaigzne Sergejs Lazarevs, bet sestdien plānots koncerts ar sen norietējušām 80.gadu disko zvaigznēm.

Šī nav pirmā reize, kad Rīgas «Dinamo» KHL regulārā čempionāta spēli aizvada Liepājā, jo līdzīga nepieciešamība, kad «Arēna Rīga» ir aizņemta, bijusi arī iepriekš. Ikdienā Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē Latvijas virslīgas čempionāta mājas spēles aizvada rīdzinieku fārmklubs, pašreizējā Latvijas čempione «Liepāja».

Pirmo spēli pēc nedēļu ilgā pārtraukuma, kurš bija nepieciešams valstsvienību vajadzībām, «Dinamo» aizvadīja otrdien, kad «Arēnā Rīga» ar 2:5 atzina Ķīnas kluba Pekinas «Kuņluņ Red Star» pārākumu. Šajā mačā rīdzinieki bija vadībā ar 1:0, taču pēc tam ielaida piecus vārtus pēc kārtas. Savukārt vēl pirms tam mājās ar 4:3 tika uzveikta Minskas «Dinamo», un šajā mačā trenera amatā debitēja Sandis Ozoliņš, kurš kļuvis par Normunda Sējēja palīgu. Duelī ar Minskas komandu rīdzinieki pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju.

Savukārt trešdien «Dinamo» rindas viens treneris atstāja, jo cits Sējēja palīgs Ronalds Ozoliņš atkal tika apstiprināts par jauniešu komandas «Rīga» galveno treneri. Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) klubu R.Ozoliņš vadīja jau iepriekšējās divās sezonās, taču pirms šīs tika samainīts vietām ar Aleksandru Ņiživiju, kurš iepriekš palīdzēja Sējējam. Tagad Ņiživijs galvenā trenera darbu ir zaudējis un turpmāk palīdzēs R.Ozoliņam.

Tikmēr Habarovskas «Amur» pēc pārtraukuma otrdien viesos ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku «Jokerit».

Tālo Austrumu komanda ceturtdien piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas un šajā laikā tā iemetusi vien sešas ripas. Tāpat «Amur» komanda šosezon izbraukuma mačos spējusi gūt vien sešus punktus.

Rīgas «Dinamo» ar «Amur» KHL čempionātos tikās 22.reizi un guva 14.uzvaru, no kurām tikai viens nav izcīnīts pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos mačos pārāka bija Habarovskas komanda, kura mājās uzvarēja ar 3:2, bet šī gada janvārī Rīgā svinēja panākumu ar 2:1.

Rīgas «Dinamo» ar 21 punktu 28 spēlēs joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, priekšpēdējās vietas turētājai Zagrebas «Medveščak» zaudējot 11 punktus, bet no astotās pozīcijas atpaliekot par 21 punktu.

Savukārt līgas vājāko komandu Novokuzņeckas «Metallurg» no Austrumu konferences rīdzinieki apsteidz par četriem punktiem.

Tikmēr habarovskiešiem ir 31 punkts 29 spēlēs, kas to ierindo 13.vietā Austrumu konferencē.

Mājas spēļu sēriju «Dinamo» noslēgs pirmdien, kad «Arēnā Rīga» spēkosies ar Kazaņas «Ak Bars».

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu