«The xx» izziņo jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Positivus» viesi - trio «The xx», kas ir viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk novērtētajām mūsdienu grupām, šonedēļ izziņojusi jaunā studijas albuma nosaukumu, dziesmu sarakstu, kā arī publicējusi pirmo ieraksta vēstnesi - dziesmu «On Hold».

Trešais grupas albums sauksies «I See You», un tas mūzikas izdevniecības «Young Turks» apgādā klajā nāks 2017. gada 13. janvārī.

Jaunajā dziesmā «On Hold» iesamplēts popgrupas «Hall and Oates» dziesmas «I Can’t Go For That (No Can Do)» sampls.

Albumu, kas ieskaņots dažādās vietās pēdējo divu gadu laikā, līdzproducējis grupas skaņas arhitekts Džeimijs Smits (Jamie ‘xx’ Smith) un jaunais talants Rodīds Makdonalds (Rodaidh McDonald).

Atgādinām, ka grupa 3. decembrī pirmo reizi koncertēs Lietuvā, Viļņā, «Compensa» koncertzālē.

Grupa «The xx», kurā darbojas dziedātāja un ģitāriste Romija Medlija Krofta (Romy Madley Croft), basists un dziedātājs Olivers Sims (Oliver Sim) un producents Džeimijs Smits, izveidota 2005. gadā Londonā. Viņi visi studējuši prestižajā «Elliott» skolā, kurā mācījies arī slavenais aktieris Pīrss Brosnans, populāro grupu «Hot Chip», «Burial», «Four Tet» dalībnieki un citas zvaigznes.

2009. gadā «The xx» izdeva savu debijas albumu «XX», kas grupai atnesa ne vien komerciālus panākumus, bet arī melomānu un mūzikas kritiķu atzinību. Daudzi pazīstamākie mūzikas izdevumi «The xx» albumu atzina par vienu no gada labākajiem ierakstiem. Britu laikraksts «The Guardian» šo albumu ierindoja kā pirmo, bet žurnāls «New Musical Express Scorebord» kā otro gada labāko albumu. Kritiķu augsti novērtēto grupu kā īpašo viesi aicināja uzstāties prestižie festivāli «Coachella», «Sasquatch», «Bonnaroo» un daudzi citi.

2010. gadā «The xx» albums «XX» bija viens no pretendentiem uz «Mercury» balvu, par kuru sacentās arī «Biffy Clyro», Korina Beilija Reja, Dizijs Raskals, «Foals», Laura Marlinga, «Mumford & Sons», Pols Vellers, «Wild Beasts» un citi. Uzvarēja «The xx», kuru albumu drīz pēc tam pārdeva vairāk nekā 40 tūkstošus eksemplāru dienā. Vēlāk grupa tika nominēta trim «BRIT Awards» balvām kategorijās «Labākais britu albums», «Labākā debija» un «Labākā britu grupa». 2012. gadā grupa izdeva savu otro albumu ar nosaukumu «Coexists», kas visā pasaulē tika pārdots 2,5 miljonu lielā tirāžā, bet grupas dalībnieki pievērsās saviem soloprojektiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu