Pēc gada pārtraukuma Daugavpilī atkal notiks pasaules čempionāta posms spīdvejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamā gada spīdveja pasaules čempionāta trešais posms 27.maijā norisināsies Daugavpilī, kur pasaules labākie sportisti atkal sacentīsies pēc gada pārtraukuma, vēsta Daugavpils spīdveja klubs «Lokomotīve».

Vēl septembra beigās Daugavpils spīdveja dzīves vadītājs un Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Treka komisijas vadītājs Vladimirs Ribņikovs sacīja, ka ir labas indikācijas, lai pasaules čempionāts atgrieztos Daugavpilī, bet tagad sacensību organizatori ir apstiprinājuši, ka trešais no 12 etapiem būs Latvijas «Grand Prix» izcīņa.

Nākamās sezonas pirmais posms aprīļa beigās tiks aizvadīts Slovēnijā, kam sekos sacensības Polijas galvaspilsētā Varšavā, bet pēc tam arī Daugavpilī. Tāpat vēl divi posmi plānoti Polijā, divas sacensības notiks Zviedrijā, bet pa vienām Čehijā, Dānijā, Lielbritānijā, Vācijā un Austrālijā.

Šogad Latvijā pasaules čempionāta posms spīdvejā nenotika, savukārt aizpērn tas bija plānots Rīgā, tomēr pēc lietus Biķernieku trases mototreks nebija gatavs uzņemt sacensības, tāpēc tās steidzamības kārtā tika pārceltas uz Daugavpili, kur pasaules čempionāta posms pirmo reizi tika rīkots jau 2006.gadā.

Tāpat nākamgad Daugavpilī norisināsies arī Eiropas čempionāta finālsacensības junioriem un Eiropas komandu čempionāta pusfināla sacensības junioriem.

Savukārt Rīgā plānotas komandu Pasaules kausa kvalifikācijas sacensības, kurās piedalīsies Latvijas, Vācijas, Itālijas un Slovēnijas izlases.

Šosezon par četrkārtēju pasaules čempionu spīdvejā kļuva pieredzējušais amerikānis Gregs Henkoks, kurš no troņa gāza britu Taiu Vofindenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu