Vai Tramps varētu atteikties no ASV prezidenta amata?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Es nebūšu pārsteigts, ja Republikāņu partijas pārstāvis Donalds Tramps atteiksies no prezidenta zvēresta un tomēr nekļūs par nākamo ASV prezidentu. Tā sarunā ar portālu TVNET sacīja žurnālists Kārlis Streips.

Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā Streips vērtēja ar skumjām un bailēm.

Trampam nevajadzēja uzvarēt, jo viņš esot melis un krāpnieks.

Esot noticis tīrais brīnums, ka viņu tomēr ievēlēja par ASV prezidentu.

Viņu atbalstīja dažādi radikāļi - nacisti, neonacisti un Kukluksklans.

Priekšvēlēšanu laika muļķības

Priekšvēlēšanu laikā Tramps esot sarunājis dažādas muļķības, viņš ir impulsīvs un pilnīgi neparedzams, sacīja žurnālists.

Raugoties no Latvijas interesēm, mums nevajadzētu īpaši bažīties par Trampa priekšvēlēšanu laikā teikto, jo NATO ir neatkarīga organizācija, kas paziņojusi, ka aizstāvēs savas dalībvalstis.

Taču negatīvi, ka Trampa uzvara ir uzmundrinājusi Krieviju. Tāpat tā radījusi lielu haosu un nedrošību pasaulē, kas ir ļoti slikti. Turpmākā Krievijas rīcība pret Latviju lielā mērā saistīta ar NATO nostāju.

Ja Krievija domā, ka tagad varēs iesūtīt pie mums mazos, zaļos vīriņus, tad NATO ar tiem tiks galā ļoti ātri.

Saistībā ar ASV ārpolitiku dažādās pasaules vietās, piemēram, Sīrijā, Tramps ir izteicis dažādus pretrunīgus un absurdus apgalvojumus, piemēram, bombardēt Sīriju līdz pilnīgai iznīcināšanai.

Taču tās var uzskatīt par priekšvēlēšanu laikā pateiktām lietām, ko nav plānots īstenot dzīvē. Kļūstot par ASV prezidentu, cilvēkam apkārt sastājas dažādi specdienestu pārstāvji, kas pastāsta jaunajai amatpersonai, kas īsti notiek pasaulē.

Nedomāju, ka Tramps pats tic visam tam, ko gvelž.

It īpaši tāpēc, ka viņš priekšvēlēšanu laikā sacījis diametrāli pretējas lietas.

Vai varētu atteikties no zvēresta?

Streips nebūs pārsteigts, ja Tramps atteiksies no ASV prezidenta zvēresta un nekļūs par lielvalsts vadītāju. Viņam ir ļoti lielas biznesa intereses, ko viņš nevēlas aizmirst.

Tāpat viņš varētu nevēlēties atmaksāt radikālajiem atbalstītājiem, piemēram, neonacistiem, par atbalstu. Pēc būtības viņš neesot tik radikāli un rasistiski noskaņots cilvēks. Drīzāk Tramps ir šovmenis.

Pat ja viņš kļūs par ASV prezidentu, visticamāk, mēs neredzēsim viņa priekšvēlēšanu laikā izteikto apgalvojumu piepildīšanos.

Ja Tramps atsakās no prezidenta zvēresta, par valsts pirmo personu kļūst viceprezidents Maiks Penss, kas gan nebūtu uzskatāms par daudz labāku pretendentu.

Savukārt Hilarijai Klintonei esot ļoti maz izredžu kļūt par ASV prezidenti. Tas iespējams tikai tad, ja elektorātu kolēģijā notiek liela sacelšanās.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu