Bolts, Farahs un van Nīkerks cīnīsies par gada labākā vieglatlēta balvu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jamaikas sprinteris Useins Bolts, Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) skrējējs Veide van Nīkerks izvirzīti kā galvenie pretendenti pasaules gada labākā vieglatlēta balvai, paziņojusi Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Savukārt sieviešu konkurencē uz gada balvu pretendē Polijas vesera metēja Anita Vlodarčika, Etiopijas skrējēja Almaza Ajana un jamaikiešu sprintere Ileina Tompsone.

Bolts šogad jau trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas tika uzreiz pie trim zelta medaļām - 100 un 200 metru sprintā, kā arī 4x100 metru stafetē. Jamaikietis to paveica Riodežaneiro, atkārtojot Pekinā un Londonā sasniegto.

Ja Bolts uzvarēs aptaujā, viņam šis būs jau sestais pasaules labākā vieglatlēta tituls.

Uz šo balvu pretendē arī Farahs, kurš otrajā Olimpiādē pēc kārtas spēja izcīnīt zelta godalgu 5000 un 10 000 metru distancēs. Pirms trim gadiem viņš bija finālists pasaules labākā vieglatlēta titulam, bet piekāpās Bolta priekšā.

Uz labākā godu pretendē arī van Nīkerks, kuram Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izdevās pārsteigt pasauli un ar izcīnītu zeltu pārspēt arī pasaules rekordu 400 metru distancē. DĀR skrējējs laboja rekordu, kas kopš 1999.gada piederēja slavenajam amerikānim Maiklam Džonsonam, distanci veicot 43,03 sekundēs.

Polijas vesera metēja Vlodarčika šosezon divreiz laboja pasaules rekordu, ieskaitot Riodežaneiro olimpiskās spēles.

Pasaules rekordu olimpiskajās spēlēs laboja arī Ajana, izcīnot zeltu 10 000 metru skrējienā. Arī viņa nokļuvusi starp finālistēm uz gada labākās vieglatlētes balvu.

Savukārt sprintere Tompsone Riodežaneiro Olimpiādē izcīnīja zeltus 100 un 200 metru distancēs.

Neviena no trim finālistēm līdz šim nav izcīnījusi gada labākās vieglatlētes titulu.

Balvu ieguvēji tiks nosaukti IAAF galā pasākumā 2.decembrī.

Pērn par gada vieglatlētiem kļuva amerikāņu desmitcīņas zvaigzne Eštons Ītons un Etiopijas skrējēja Genzebe Dibaba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu