Krāpnieki izmanto vecu pārlūka kļūdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tā dēvētie tehniskās palīdzības krāpšanas gadījumi ir labi zināmi un pat uzskatāmi par zema līmeņa uzbrukumiem, tomēr kiberkrāpnieki atrod arvien jaunus krāpšanas veidus. Antivīrusu programmu «eScan» izstrādātāji brīdina datorlietotājus, ka krāpnieki sākuši izmantot vecu pārlūka kļūdu (angl. bug).

«Chrome» pārlūka kļūda, kas tiek dēvēta par «hang bug in history.pushState()»,

pirmo reizi fiksēta 2014.gada jūlijā, taču «Google» inženieri to līdz pat šim brīdim nav izlabojuši,

lai gan kļūdai tika piešķirta zema līmeņa DDOS uzbrukuma kategorija.

Kļūda «hang bug in history.pushState()» ļauj hakeriem palaist lielu skaitu vietņu adrešu pārlūka sesijas vēsturē. Tāpēc pārlūks «Chrome» «uzkaras», vairumā gadījumu kļūst lēnāka arī paša datora operētājsistēma, jo pārlūks izmanto lielāko daļu ierīces atmiņas un procesora resursu. Kā norāda «eScan» drošības eksperti, šī kļūda ietekmē ne tikai «Chrome», bet arī «Firefox» pārlūku.

Tehniskās palīdzības krāpšanas gadījumā noziedznieki izmanto «Chrome» kļūdu, lai vieglāk pārliecinātu upurus, ka viņu datoros ir fiksēts nopietns drošības pārkāpums. Tāpat ir konstatēti gadījumi, kad krāpnieki līdz ar «uzkārušos» pārlūku izmanto arī teksta lasīšanas balsī pakalpojumu «IVONA» (www.ivona.com), kas upuriem atkārto frāzi «Morning, You might be under online surveillance. Call immediately to solve the issue» («Labrīt, iespējams, jūs izseko internetā. Nekavējoties piezvaniet, lai šo problēmu atrisinātu.»).

«Lietotājiem, kas saskārušies ar tehniskās palīdzības krāpšanu, kad interneta pārlūkā izlec logs ar paziņojumu, ka viņu sistēma ir inficēta vai datoram ir nopietnas tehniskas problēmas,

ir jābūt piesardzīgākiem un jāatceras, ka tehnisko palīdzību piedāvājošās personas var būt krāpnieki,

bet viņu piedāvātās lejupielādes - kaitnieciskas programmas,» norāda «eScan» antivīrusu programmu izplatītāja uzņēmuma «Baltimax» pārdošanas vadītājs Deivids Pelenis.

«eScan» drošības eksperti iesaka gadījumos, kad saskaraties ar šādiem brīdinājumiem internetā, vispirms aizvērt pārlūku. Ja pārlūks «uzkaras», aizvērt to, izmantojot «Task Manager». Pamanot neparastu sistēmas darbību, ieteicams datoru attīrīt no vīrusiem ar uzticamu antivīrusu programmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu