Pildegovičs: Latvija būs gatava sadarboties ar jaunā ASV prezidenta administrāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija būs gatava sadarboties arī ar jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju, sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un uzsvēra, ka abu valstu savstarpējās attiecības paliek tikpat stratēģiski svarīgas kā līdz šim.

Ministrijas pārstāvis atgādināja, ka Baltijas valstu jautājums ir bijis abu ASV partiju prioritāšu sarakstā un, neskatoties uz partejisko piederību, līdzšinējie ASV prezidenti ir pauduši atbalstu Baltijas valstīm. «Jāsaka, ka mums līdz šim ir veicies neatkarīgi no partejiskās piederības,» sacīja Pildegovičs.

Viņš pauda cerību, ka līdz ar jaunā prezidenta ievēlēšanu ASV saglabās interesi par NATO un Baltijas reģionu un ka Trampa tuvumā būs pietiekami spēcīgi ārpolitikas un drošības eksperti.

Latvija ir gatava intensīvam darbam ar ASV Kongresu un prezidenta administrāciju, turklāt Latvija ir uzticams sabiedrotais, kas stiprina NATO, piebilda Pildegovičs.

Domājams, ka jaunais ASV prezidents drīzumā varētu apmeklēt Eiropu un izziņot savas prioritātes, tostarp NATO jomā, pauda Pildegovičs.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, liecina amerikāņu telekanālu aplēses. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone jau piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu