Streļčenoks aicina medijus uz atklātu sarunu par pieciem gadiem KNAB

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šodien plkst.10 aicina medijus uz sarunu «Atklāti par piecgadi KNAB», informēja KNAB.

Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija pagājušajā piektdienā atzina, ka neviens no viņiem, tostarp pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.

Streļčenoks intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «De facto» paziņojis, ka nezinot, vai piedalīsies jaunā konkursā.

Komentējot konkursa rezultātus, kurā komisija nolēma otrajai kārtai nevirzīt nevienu kandidātu, Streļčenoks stāstīja, ka bija saņēmis lūgumu iesniegt papildu dokumentus par diviem jautājumiem - par aktuālajām rekomendācijām un par angļu valodas prasmi. Tomēr neveiksmi konkursā Streļčenoks saistot ar Satversmes aizsardzības biroja informāciju un valsts noslēpuma pielaides prasības dēļ, vēsta raidījums. Pēc Streļčenoka paustā, viņam pašlaik pielaide valsts noslēpumam ir, tāpēc viņš plāno strādāt līdz 16.novembrim, kad ir pēdējā KNAB priekšnieka pilnvaru termiņa diena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu