Par Lamborghini ātrāks Land Cruiser

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Tūninga šovā SEMA, kas novembra pirmajās dienās norisinājās Lasvegasā, ASV, Toyota Savienoto Valstu nodaļa prezentēja īpaši ātru Land Cruiser.

Par Land Speed Cruiser nodēvētā auto bāzi ņemts Land Cruiser 200, kam Toyota motoru sporta nodaļas speciālisti nomainījuši vai modificējuši visu, ko vien var nomainīt vai pārveidot.

Pirmkārt jau auto nācies nosēdināt maksimāli tuvu zemei. Tā kā standarta modelim iespējas šajā jomā ir stipri ierobežotas, Toyota Motorsports inženieris Sems Puleri stāsta, ka «faktiski mums nācās visu, kas ietilpst jaudas pārvadā un balstiekārtā, pacelt augstāk, un visu pārējo nolaist, cik zemu vien iespējams». Papildus tam auto ir zaudējis diezgan daudz liekā svara, bet par to, cik tieši, Toyota nerunā.

Arī motors ticis pakļauts brīnumainām pārvērtībām. Standarta konfigurācijā Land Cruiser 200 uzstādāmais 5,7 litru V8 attīsta 381 zirgspēku. Pateicoties diviem Garrett turbokompresoriem, kuru izmēru Toyota salīdzina ar volejbola bumbām, motora jauda pakāpjas līdz 2000 zirgspēkiem un, tos caur speciāli izgatavotu ATI Performance Products transmisiju novadot visiem riteņiem, auto spēj maksimāli sasniegt 354 km/h.

Ar atkāpi var piebilst, ka ātrākais sērijveida apvidus auto šodien ir Bentley Bentayga, kam uzstādīts 6 litru W12 twin-turbo motors ar 608 ZS. Šis auto bez jebkādas tūneru iejaukšanās maksimāli spēj sasniegt 301 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu