Rīgas «Dinamo» - 2:5 - Pekinas «Kuņluņ Red Star»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Savu 22. zaudējumu sezonā piedzīvojusi Rīgas «Dinamo» komanda, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 2:5 (1:0, 0:3, 1:2) piekāpās līgas jaunpienācējai Pekinas «Kuņluņ Red Star» no Ķīnas. Abām vienībām šī bija pirmā savstarpējā spēle klubu pastāvēšanas vēsturē. Rīgas hokejistiem vārtus guva Pjotrs Ščastļivijs un Patriks Malens.

Rīgas «Dinamo» - Pekinas «Kuņluņ Red Star» 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)

1:0 Pjotrs Ščastļivijs (Sedlāčeks, Skvorcovs) (8:25).

1:1 Linuss Videls (Jalasvāra) (24:24, vair.).

2:1 Čads Rau (Kolinss, Videls) (31:10).

3:1 Martins Bakošs (Marcinko) (35:58, vair.).

4:1 Oļegs Jašins (Pereskokovs, Belmors) (41:27 maz.).

5:1 Čads Rau (Kolinss) (49:09 tukšos vārtos).

5:2 Patriks Malens (Pujacs) (50:39, vair.).

Jau ar mača sākumu iniciatīva piederēja rīdziniekiem, kuri veica pāris nesekmīgus metienus pa viesu vārtiem. Mača ceturtajā minūtē teicama izdevība atklāt cīņas rezultātu tomēr bija «Kuņluņ Red Star» hokejistiem, bet Jaroslavs Aļševskis nespēja raidīt ripu tukšos pretinieku vārtos.

Pēc vairāku minūšu spēlēšanas bez bīstamiem momentiem Rīgas «Dinamo» devītajā minūtē metās pretuzbrukumā - Gunāra Skvorcova metienu pretinieku vārtsargs atvairīja, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Ščastļivijs, raidot to vārtos un panākot 1:0.

Tiesa, pirmā perioda turpinājums vairs nebija tik aktīvs, bet tikai neilgi pirms pirmā pārtraukuma rīdziniekiem izdevās radīt nelielu spiedienu uz Pekinas kluba vārtiem, kas gan vēl vienā vārtu guvumā nevainagojās.

Jau pašā otrās trešdaļas sākumā laba iespēja panākt 2:0 bija Mārim Bičevskim, taču viņam neizdevās pārspēt viesu vārtsargu. Pēcāk rīdziniekiem bija vēl pāris izdevības gūt vārtus, tomēr šī perioda viduci labāk nospēlēja Pekinas klubs, kas guva divus vārtus un izvirzījās vadībā. Vispirms 25.minūtē pēc Roberta Lipsberga nopelnīta noraidījuma Jakubu Sedlāčeku no tuvas distances pārspēja viņa kādreizējais komandas biedrs Videls.

Pēcāk «Kuņluņ Red Star» radīja lielu spiedienu, kas 32.minūtē vainagojās ar vēl vieniem vārtiem - lielisku Videla piespēli izmantoja Rau, metot ripu jau tukšos mājinieku vārtos.

Lai gan turpinājumā Rīgas «Dinamo» arī spēja savērpt karuseli pie Pekinas kluba vārtiem, 36.minūtē Miks Indrašis nopelnīja noraidījumu. Viena hokejista pārsvaru viesi realizēja, kad izcēlās Bakošs. Trešdaļas noslēgumā rīdzinieki centās atgūt vismaz vienus vārtus, kas ļāva tikt pie pirmā vairākuma, jo 13 sekundes pirms pārtraukuma noteikumi tika pārkāpti pret Indraši. Pa šo laiku Rīgas «Dinamo» ar vārtiem gan vēl neizcēlās.

Vairākumu rīdzinieki tā arī neizmantoja, turklāt 21 sekundi pirms tā beigām mājinieki saņēma ripu savos vārtos, jo, izmantojot Sedlāčeka kļūdu, ar precīzu metienu vārtu tālajā stūrī izcēlās Jašins. Latvijas klubs turpināja spēlēt diezgan bezzobaini, bet, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nepilnas 11 minūtes, Rīgas «Dinamo» vēlreiz tika pie iespējas spēlēs vairākumā.

Normunds Sējējs nolēma ņemt 30 sekunžu pārtraukumu un Sedlāčeku nomainīt pret sesto laukuma spēlētāju. Rezultāts šādai rīcībai bija gaužām neveiksmīgs, jo uzreiz pēc uzvarēta iemetiena Rau ar metienu pāri laukumam guva savus otros vārtus mačā.

Neilgu brīdi vēlāk Rīgas «Dinamo» gan realizēja vairākumu, jo 2:5 panāca Malens, kurš raidīja ripu devītniekā. Trīs minūtes pirms beigām noraidījumu saņēma Latvijas vienības kapteinis Gints Meija, bet viesi vairākumu neizmantoja. Tādējādi rezultāts cīņas atlikušajā daļā vairs nemainījās.

Tikmēr citā spēlē Latviešu vārtsarga Edgara Masaļska un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada» komanda, kur par galveno treneri strādā Artis Ābols, otrdien atspēlējās no divu vārtu deficīta, taču izbraukumā ar 2:4 (0:0, 2:2, 0:2) piekāpās Ufas «Salavat Julajev».

Vēl vienā otrdienas mačā pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izbraukumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās vienai no spēcīgākajām Austrumu konferences vienībām Omskas «Avangard».

Pēc pārtraukuma KHL čempionātā «Dinamo» ar šo maču sāka četru spēļu sēriju savā laukumā, no kurām divas tiks aizvadītas Liepājas ledus hallē.

Ar 18 punktiem 27 spēlēs «Dinamo» ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, priekšpēdējās vietas turētājai Zagrebas «Medveščak» zaudējot 14 punktus, bet līgas vājāko komandu Novokuzņeckas «Metallurg» no Austrumu konferences apsteidzot par vienu punktu. Savukārt «Kuņluņ Red Star» ar 39 punktiem 27 spēlēs atrodas septītajā vietā Austrumu konferencē.

Pēc šī mača rīdziniekiem Liepājā būs divas spēles pret viesiem no Tālajiem Austrumiem. Ceturtdien tiks uzņemta Habarovskas «Amur», bet sestdien būs mačs pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral». Mājas spēļu sēriju «Dinamo» noslēgs pirmdien, kad «Arēnā Rīga» spēkosies ar Kazaņas «Ak Bars».

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu