Valdība pārdala Okupācijas muzeja pārbūvei paredzētos līdzekļus, nemainot to apjomu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien pārdalīja Finanšu ministrijas (FM) budžetā ilgtermiņa saistībās Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecībai paredzētos līdzekļus, nemainot to kopējo apjomu.

Iepriekš bija plānots, ka 2018.gadā šim nolūkam dotācijai VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) tiek paredzēti 5 496 456 eiro, bet 2019.gadā - 1 896 287 eiro.

Šodien valdība nolēma, ka iepriekš paredzētie izdevumi memoriāla izveidei 2018.gadā un 2019.gadā kopumā 7 392 743 eiro apmērā tiks piešķirti 2020.gadā.

Saeima šī gada 8.septembrī galīgajā lasījumā pieņēma Latvijas Okupācijas muzeja likuma grozījumus, nosakot, ka Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projekts tiek īstenots līdz 2018.gada 1.oktobrim. Piemiņas memoriāla kompleksam noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Projektu plānots īstenot divās kārtās, par katru kārtu iesniedzot noteiktajai ministrijai atsevišķu būvniecības ieceres iesniegumu.

Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriālu paredzēts izvietot uz Latvijas valstij FM personā piederošās zemes vienības Latviešu Strēlnieku laukumā 1 un uz Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošās zemes vienības Latviešu Strēlnieku laukumā 3 daļas. Atbilstoši Rīgas domes 2006.gada 7.februāra noteikumiem nevienas būves daļas projekcija uz zemes nedrīkst izvirzīties ārpus šī zemesgabala robežas, tas ir, Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriālam jāatrodas uz viena zemesgabala, kas ir īpašumā vienam īpašniekam. Līdz ar to VNĪ šobrīd veic nepieciešamās darbības, lai sadalītu Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo zemes vienību un pievienotu to valstij FM personā piederošajai zemes vienībai.

Līgumu par būvprojekta izstrādi ar SIA «Taktila» plānots noslēgt pēc šo darbību veikšanas, kad būs skaidri projektēšanas nosacījumi.

Ņemot vērā to, ka VNĪ būvniecības projekta īstenošana tiek nodrošināta no VNĪ finanšu resursiem un tos pēc būvniecības darbu pabeigšanas segs no FM budžetā ilgtermiņa saistībās paredzētā finansējuma, tika sagatavots priekšlikums Ministru kabinetam par FM budžetā paredzētā finansējuma kapitālieguldījumu izdevumu segšanai VNĪ sadalījuma pa gadiem precizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu