Kārtslēcējs Pauls Pujāts izdod grāmatu par uzturu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas kārtslēcējs un Riodežaneiro olimpisko spēļu finālists Pauls Pujāts, aicinot jauniešus vairāk pievērst uzmanību veselīgam dzīvesveidam un uzturam, izdevis grāmatu «Healthy food for Athletes».

Darbs pie grāmatas ildzis 1 gadu, gatavojoties olimpisko spēļu normatīva izpildei, un tā balstīta ne tikai uz personīgo pieredzi, bet zinātniskiem pētījumiem, kā arī iesaistot dažādu nozaru ārvalstu speciālistus – fizioterapeitus, uzturzinātnes speciālistus.

Grāmata sastāv no 10 nodaļām, kur katra ir veltīta konkrētai tēmai, piemēram, kā atbrīvot ķermeni no toksīniem, kā atšķirt labos un sliktos taukus, kā ar ēdiena palīdzību pretoties stresa negatīvajai ietekmei, ko ēst un no kā atturēties pirms fiziskām aktivitātēm, un citas.

«Veselīgs dzīvesveids jau no pusaudža gadiem ir bijusi neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa. Tā kā ar sportu profesionāli nodarbojos vairāk nekā 12 gadus, šo gadu laikā esmu izpratis, cik svarīgs ir sabalansēts uzturs, lai sasniegtu augstākus rezultātus. Kā jau sportistam esot, arī apkārtējie pieņem, ka fiziskās aktivitātes un veselīgs dzīvesveids iet roku rokā, tāpēc arvien biežāk sāku saņemt jautājumus un aicinājumus sniegt padomus par to. Jāsaka, ka apkārtējie cilvēki ir bijis lielisks pamudinājums veidot grāmatu, lai palīdzētu citiem izprast veselīgu dzīvesveidu, tā nozīmīgumu un piekopšanu,» stāsta Pauls Pujāts.

Lai gan, veidojot grāmatu, sākotnējā vēlme ar tās palīdzību bija izglītot tieši jauniešus, kas nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm un profesionāli pievēršas sportam, grāmata būs noderīga ikvienam, kas interesējas par veselīgu dzīvesveidu.

Grāmata šobrīd ir pieejama elektroniskā versijā interneta veikalā «Amazon», taču nākotnē to plānots izdot arī drukātā versijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu