Iekšlietu ministrs: Pasaule ir mainījusies, tomēr Latvija joprojām ir droša valsts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija joprojām ir droša valsts, tomēr pasaule ir mainījusies un uz ilgu laiku, tāpēc mēs nevaram būt pašapmierināti un teikt, ka viss ir kārtībā, - šādi šorīt LNT izteicās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V). Ministrs uzsvēra, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zemākais un cilvēki var justies droši.

Tāpat Latvijas drošības dienesti aktīvi strādā pret Krievijas specdienestu aktivitātēm. Šim nolūkam valdība turpina palielināt finansējumu drošības dienestiem.

Taujāts, cik daudz ārvalstu iedzīvotāju ir iekļauti Latvijai nevēlamo personu «melnajā sarakstā», Kozlovskis uzsvēra, ka skaitļus neminēs, jo visa šī informācija ir klasificēta.

Politiķis tomēr atklāja, ka «melnajā sarakstā» parādās arvien jauni ieraksti. Ne visi šie cilvēki ir ar zināmu atpazīstamību Krievijā, un pamats viņu iekļaušanai sarakstā nav tikai viena epizode vai kāds izteikums, bet gan tiek vērtēts darbību sistemātiskums.

Krievijas aktieris Dmitrijs Pevcovs nav pēdējais ieraksts «melnajā sarakstā», atzina Kozlovskis.

Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets nesen izteicās, ka kopējā drošības situācija Latvijā pašlaik ir vērtējama kā nedroša un sarežģīta. Pēc DP vadītāja vārdiem, pašlaik Latvijā var runāt par diviem galvenajiem nacionālās drošības apdraudējumiem - Krievijas neprognozējamo rīcību un starptautisko terorismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu