Baha festivālā spāņu senās mūzikas ansamblis «La Galanía»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros 9. novembrī plkst. 19 Mazajā ģildē koncertu sniegs senās mūzikas ansamblis «La Galanía» un apburošais soprāns Rakvela Andvesa (Raquel Andueza), klausītājiem piedāvājot lirisku un temperamentīgu 17. gadsimta spāņu un itāļu mūziku.

2010. gadā Rakvelas Andvesas un Hesusa Fernandeza Baenas ( Jesús Fernández Baena) dibinātais ansamblis «La Galanía» strauji iekarojis nozīmīgu vietu Spānijas muzikālajā dzīvē. Ansamblis specializējies 17. un 18. gadsimta baroka mūzikas atskaņošanā, un mākslinieku izpildījums vienmēr balstījies rūpīgos vēsturiskos pētījumos. Kolektīvs Rīgā ieradīsies trīs mūziķu sastāvā, un soprāna spožo skanējumu pavadīs baroka ģitāra (Pierre Pitzl), un teorba (Jesús Fernández Baena). Visi kolektīva dalībnieki papildus muzicē citos pasaulē pazīstamos orķestros un prestižos ansambļos - Hespèrion XXI, Al Ayre Español, L’Arpeggiata, Orquesta Barroca de Sevilla, Private Musicke, kā arī Apgaismības laikmeta orķestrī. «La Galanía» ļoti sekmīgi debitēja Pamplonas katedrālē, atskaņojot Pergolēzi Stabat Mater. Kopš tā laika ansamblim pavērās iespējas koncertēt visā pasaulē, izdoti trīs atzinību un komerciālus panākumus guvuši ieraksti.

Kolektīva galvenā zvaigzne ir apbrīnojamais soprāns Rakvela Andvesa, kas ar izcilību absolvējusi Londonas Rātsnama Mūzikas un drāmas skolu un šobrīd regulāri uzstājas kopā ar slavenākajiem baroka ansambļiem pasaules ietekmīgākajās koncertzālēs un festivālos. Izteiksmīgā un temperamentīgā, bet vienlaikus arī maigā un romantiskā dziedātāja vairākkārt piedalījusies seno operu uzvedumos.

Programmā «LOCURA & TORMENTI» tiks atskaņota 17. gadsimta spāņu un itāļu komponistu mūzika, kas Latvijā līdz šim ir maz pazīstama.

Festivāla turpinājumā 16. novembrī koncertu sniegs jaunie, talantīgie mūziķi brālis un māsa Daumants Liepiņš (klavieres) un Madara Liepiņa (vijole). 19. novembrī pirmo reizi festivāla vēsturē uzstāsies Baha kamermūzikas festivāla koris, kuru vadīs daudzsološais amerikāņu diriģents Kristofers Volšs (Christopher Walsh), apvienojot koru «Kamēr...», «Sōla», «Ave Sol», «Austrums» un Emīla Dārziņa jauktā kora dziedātājus. 24. novembrī koncertu sniegs spilgtais klaviermūzikas talants Georgijs Osokins. 30. novembrī muzicēs kolektīvs no Itālijas «Musica Antiqua Roma», kuru vada izcilais vijolnieks Rikardo Minazi (Riccardo Minasi). Festivāla noslēgumā 13. decembrī būs iespēja dzirdēt Polijas baroka orķestri «Arte dei Sounatori» un divu klavesīnistu sniegumu – uzstāsies festivāla prezidente A. Kalnciema un viens no Polijas labākajiem klavesīnistiem Marcins Švjontkevičs (Marcin Świątkiewicz).

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu