Rīga - Eiropas basketbola galvaspilsētas godā. Jau tālajā 1960. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagaidot Lāčplēša dienu, arī sporta erudīcijas spēle «Vai zini vairāk par Kreipānu», ko ik otrdienu plkst. 22:00 iespējams vērot lielāko personību kanālā Latvijā 360TV, tiks aizvadīta īpaši patriotiskās noskaņās. Raidījumā piedalīsies Latvijas bruņoto spēku pārstāvji – kapteiņi Sandra Brāle un Jānis Slaidiņš, kā arī majors Vents Graudiņš un modernās pieccīņas meistars Deniss Čerkovskis.

Dalībnieki parādīs, ka Latvijas bruņotajos spēkos dien ne tikai spēcīgas, bet arī sporta jomā zinošas personības. Piedāvājam ekskluzīvu ieskatu trijos no rītdienas raidījuma uzdevumiem par Latvijas sporta vēsturi. Vai zini, kura pilsēta 1960. gadā tika dēvēta par Eiropas basketbola galvaspilsētu? Bet kurš latviešu cīkstonis sešas reizes kļuvis par Latvijas čempionu grieķu – romiešu cīņā?

Īpaši patriotisku jautājumu raidījuma vadītājs Gustavs Terzens uzdeva Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba pārstāvjiem Ventam Graudiņam un Denisam Čerkovskim. Vai viņi zinās, ka tieši Rīgu jau tālajā 1960. gadā FIBA ģenerālsekretārs Viljams Džonss nodēvēja par Eiropas basketbola galvaspilsētu?

40 punktu vērts jautājums par kādu latviešu cīkstoni, kurš sešas reizes ir kļuvis par Latvijas čempionu grieķu – romiešu cīņā, Sandras Brāles un Jāņa Slaidiņa komandai nesagādās ne mazākās grūtības. Pareizo atbildi Jānis nosauks uzreiz pēc jautājuma izskanēšanas. Noskaidro, vai šo personību zini arī tu?

Turpretim jautājums par kādu virsleitnantu, kurš 1937. gadā pēc uzvaras šaušanā ar automātisko pistoli kļuva par pirmo Latvijas sportistu – pasaules čempionu, kapteiņiem bija īsts cietais rieksts, un bija nepieciešama pat tiesnešu palīdzība. Vai tas bija Rūdolfs Baumanis? Bet varbūt Haralds Marvē?

Noskaidro pareizo atbildi jau rīt plkst. 22:00 kanālā 360TV sporta erudīcijas spēlē «Vai zini vairāk par Kreipānu?».

Iepazīsti rītdienas raidījuma spēlētājus

Komandā numur viens spēlē divi kapteiņi – kapteine Sandra Brāle, kuras ikdiena jau daudzus gadus saistīta ar armiju, un kapteinis Jānis Slaidiņš. Sandrai tīk skriet garās distances, un viņa labprāt seko līdzi vieglatlētikai. Savukārt Jānis Slaidiņš fano par hokeju, bet uz vientuļas salas labprāt skatītos snūkera pārraides. Sandru iedvesmo Jeļena Prokopčuka, un par savu neprātīgāko sportisko rīcību viņa atzīst 100 kilometru noskriešanu. Turpretim Jānis par izcilāko komandu sauc Latvijas sieviešu basketbola izlasi un nemaz neiebilstu, ja viņam uz dienu būtu jāapmainās lomām ar pasaules čempionu snūkerā Marku Selbiju.

Otrajā komandā apvienojušies divi Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba pārstāvji – modernās pieccīņas meistars Deniss Čerkovskis, kurš Latviju pārstāvējis arī Olimpiskajās spēlēs, un majors Vents Graudiņš. Deniss par savējo sauc devīzi «nekad, nekad nepadodies» un atklāj, ka labprāt vēro vieglatlētikas pārraides. Savukārt Vents, kurš brīvajā laikā labprāt nododas medībām, atzīst, ka viņu iedvesmo Kristaps Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu