«The Crown» - vērienīgs seriāls par britu karalisko ģimeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Video straumēšanas vietnē «Netflix» 4. novembrī savu pirmizrādi piedzīvojis jauns seriāls «The Crown», kas vēsta par Apvienotās Karalistes un britu aizjūras domīniju karalienes Elizabetes II dzīvi. Pirmā sezona, ko daudzi no jums jau noskatījušies, fokusējas uz karalienes valdīšanas pirmajiem 10 gadiem.

Seriāla budžets ir 100 miljoni dolāru, tā scenāriju veidojis filmas «Queen» autors Pīters Morgans (Peter Morgan). Arī producents Endijs Heriss ir no 2006. gada filmas «Queen» radošās komandas. Kā režisors pieaicināts Stīvens Daldrijs (Stephen Daldry), kurš atbildīgs arī par filmu «Billijs Eliots» («Billy Elliot»), kas vēstīja par nabadzīga ogļrača dēla sapņiem kļūt par baletdejotāju

Galvenajā lomā Klēra Foja (Claire Foy), kura plašāk pazīstama kā britu seriāla «Little Dorrit» aktrise.

Seriāls, kura pirmā sezona ilgst 10 stundas (katra sērija aptuveni vienu stundu gara), stāsta par jaunās karalienes nākšanu pie varas pēc tēva karaļa Džordža VI nāves, viņas attiecībām ar princi Filipu, kurš bija arī viņas 4. pakāpes brālēns, un premjeru Vinstonu Čērčilu (Winston Churchill).

Ieplānots, ka katra sezona parādīs 10 gadus no karalienes dzīves un noslēgsies ar astoņdesmitajiem gadiem, kad apprecējās princis Čārlzs un Diāna.

Noskaties seriāla rullīti!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu