DP priekšnieks pārliecināts, ka izdosies atrast atbilstošu KNAB vadītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets ir pārliecināts, ka starp Latvijas iedzīvotājiem ir atrodams atbilstošs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata pretendents.

Mežviets ar DP preses pārstāvju starpniecību aģentūrai LETA uzsvēra, ka KNAB priekšnieka konkursa komisija ir vienojusies neatklāt konkrētus iemeslus, kāpēc neviens no pretendentiem netika virzīts tālāk. Šīm personām ir jāveido sava turpmākā profesionālā karjera, un tas nebūtu ētiski un korekti, ja publiski tiktu iztirzātas katra kandidāta stiprās un vājās puses.

Savukārt iemesli, kāpēc cilvēki piesakās vai nepiesakās konkursam, Mežvieta skatījumā, var būt dažādi. Komisijas lēmums nekādi nav apliecinājums tam, ka cilvēki vēlas vai nevēlas kandidēt uz šo amatu.

«Starp Latvijas iedzīvotājiem noteikti ir atrodams atbilstošs pretendents šim amatam. Jo ātrāk tiks atrasts amatam atbilstošs kandidāts, jo efektīvāk KNAB varēs turpināt savu darbu,» norāda Mežviets.

Vaicāts, vai atalgojums KNAB priekšniekam ir atbilstošs, lai pieteiktos plašs kandidātu loks, Mežviets atbildēja, ka nevēlētos publiski apspriest KNAB priekšnieka amata atalgojumu. Viņš vairāk vēlētos uzsvērt, ka kandidāts tiek meklēts amatam vienā no Latvijas nozīmīgākajām tiesībsargājošajām iestādēm, kas nozīmē, ka tiek meklēta persona, kas domās nevis tikai par atalgojumu, bet arī par to, kā veicināt tiesiskumu valstī.

LETA jau ziņoja, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija nesen atzina, ka neviens no viņiem, tostarp pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.

Konkursa komisiju vada Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. Komisijas sastāvā ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis un Mežviets, kā arī pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu