«Zelta» deju izlase koncertā «Zelta sietiņa zelta graudi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

7.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» koncerts «Zelta sietiņa zelta graudi».

Zelts kā īpašības vārds, lietots pārnestā nozīmē, zināms kā skaistā un labā apzīmējums. Kā nezūdošu vērtību simbols jau gandrīz sešdesmit gadus tas rotā arī lielākā un pazīstamākā bērnu tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» nosaukumu. Koncerta nosaukums aizgūts no Aivas Birbeles tikko iznākušās grāmatas «Zelta sietiņa zelta graudi», kas krāsaini un saistoši atspoguļo šā leģendārā tautas deju ansambļa dzīvi un darbu sešu gadu desmitu garumā.

Daudzi «Zelta sietiņa» pedagogi, paši izaugot ansambļa dejotāju rindās un vēlāk savu mūžu veltot dejas mākslai, radījuši ap pussimtu oriģināldeju un deju uzvedumu. Tie iestudēti skolēnu deju svētkos jau pirms 50 gadiem, joprojām ir daudzu kolektīvu repertuārā un līdztekus jaunām horeogrāfijām veido neatkārtojamu deju «zelta fondu» - pastāvīgu, paliekošu, arī inovatīvu un laikmetīgu. Tādēļ koncerts iecerēts kā retrospektīvs ceļojums skolēnu deju svētku repertuārā, no pirmsākumiem līdz pat mūsdienu - jaunākajām, tikai pēdējos gados tapušām dejām. Bērni restaurēs un rādīs skatītājiem dejas, ko ar lielu aizrautību bērnībā dejojušas viņu mammas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi. Senāko gadu horeogrāfijas iegūs jaunu elpu un ietērpu, apliecinot, ka deja nenoveco. Krāšņajā koncertprogrammā skatītājiem būs iespēja redzēt «zelta» deju izlasi - skaistāko un labāko no labākā, kas dejots Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopš to pastāvēšanas.

Koncerta režisors Kārlis Anitens. Koncerta mākslinieciskā vadītāja Baiba Šteina.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu