Latvijas izlase ar graujošu «sauso» uzvaru noslēdz pārbaudes turnīru Bledā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase sestdien Slovēnijas pilsētā Beldā ar 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) pārspēja Francijas valstsvienību, tiekot pie pirmā un vienīgā panākuma Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā.

Latvijas izlasē kuru šajā turnīrā vadīja Ēriks Miļuns un Kārlis Zirnis, vārtus guva Vitālijs Pavlovs, Roberts Jekimovs, Kirils Galoha, Miks Lipsbergs, Mārtiņš Cipulis un Artūrs Salija.

Galoha, M.Lipsbergs un Salija guva savus pirmos vārtus valstsvienības kreklos.

Latvijas izlasē šajā mačā vārtus sargāja gan Māris Jučers, gan valstsvienības debitants Gustavs Dāvis Grigals, kuri mača laiku dalīja gandrīz uz pusēm. Jučers atvairīja 17 pretinieku metienus, bet Grigals tika galā ar 16 pretinieku raidījumiem.

Pirmās trešdaļas vidū Latvijas izlase pēc Pavlova un Jekimova metieniem 27 sekunžu laikā panāca 2:0 savā labā, bet otrā perioda vidū Galoha pārsvaru trīskāršoja. Savukārt spēles 49.minūtē Lipsbergs panāca 4:0, bet mača izskaņā Cipulis un Salija nodrošināja Latvijai graujošu uzvaru.

Pa divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā nopelnīja arī Edijs Brahmanis un Ēriks Ševčenko.

Zīmīgi, ka Latvija bija zaudējusi Francijai iepriekšējās četrās spēlēs, ieskaitot arī 2015.gada pasaules čempionātā, kad dramatisks neizšķirts pamatlaikā ļāva saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Vēl vienā sestdien aizvadītā spēlē Baltkrievija pagarinājumā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) uzvarēja Slovēniju.

Latvijas izlase turnīru noslēdza trešajā vietā ar četriem punktiem trīs mačos. Par uzvarētāju kļuva Baltkrievija, kas tika pie astoņiem punktiem, kamēr Slovēnija ieguva sešus punktus, bet Francija palika bez punktiem.

LETA jau ziņoja, ka Latvija ceturtdien šo pārbaudes turnīru iesāka ar sāpīgu neveiksmi, jo pēc ielaistiem vārtiem pamatlaika pēdējā sekundē pēc tam pagarinājumā ar 2:3 nācās piekāpties Slovēnijai. Savukārt nākamajā mačā Latvija kapitulēja ar 0:4 baltkrieviem. Tikmēr Francija ar 0:3 piekāpās Baltkrievijai un ar 1:2 zaudēja Slovēnijai.

Latvijas hokeja izlase septembra sākumā nespēja kvalificēties 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Vācijai. Savukārt francūži izšķirošajā mačā ar 1:2 piekāpās Norvēģijai.

Pārbaudes turnīram Slovēnijā Latvijas izlases sarakstā bija iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Hokejistu skaitā bija arī pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai pārbaudes mačos.

Valstsvienības sastāvā bija iekļauti astoņi U-20 izlases spēlētāji, kuriem šī bija debija pieaugušo izlases rindās. Vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo», no kuras sastāvā iekļuvuši seši spēlētāji. Trīs hokejisti pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu «Rīga». Divi hokejisti nāk no Polijas un Francijas, pa vienam no ASV, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Šveices, Baltkrievijas un Latvijas virslīgas hokeja čempionāta.

Nākamās Latvijas izlases pārbaudes spēles plānotas nākamā gada pavasarī, kad Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā būs jāspēkojas ar Baltkrieviju, Zviedriju, Franciju un Vāciju. Savukārt pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts pārbaudes turnīram Bledā:

vārtsargi - Gustavs Dāvis Grigals («Rīga», MHL), Māris Jučers (Novi Targas «MMKS Podhale», Polija);

aizsargi - Kristaps Zīle, Ēriks Ševčenko (abi - Rīgas «Dinamo», KHL), Maksims Ponomarenko («Lorenskog», Norvēģija), Eduards Hugo Jansons («Zemgale»/LLU), Mārtiņš Jakovļevs (Katovices GKS, Polija), Artūrs Salija («Martin», Slovākija), Kristaps Bazēvičs (Ļubļanas «Olimpija», Slovēnija), Aleksandrs Galkins (Šamonī-Morzines «Pionniers», Francija);

uzbrucēji - Ēriks Žohovs (Božersitijas «Shreveport Mudbugs», NAHL, ASV), Rihards Puide (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Roberts Baranovskis, Kirils Galoha (abi - «Rīga», MHL), Edijs Brahmanis (Soļigorskas «Šahtjor», Baltkrievija), Mārtiņš Cipulis (bez kluba), Roberts Jekimovs (Herningas «Blue Fox», Dānija), Frenks Razgals, Nikolajs Jeļisejevs, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda (Rīgas «Dinamo», KHL), Miks Lipsbergs (Lionas «Les Lions», Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu