Regbija izlase dramatiskā EČ Ziemeļu zonas pirmās konferences mačā zaudē Lietuvai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas regbija izlase sestdien jaunizveidotās Eiropas čempionāta (EČ) Ziemeļu zonas pirmās konferences mačā viesos ar 6:11 (3:3) zaudēja Lietuvas izlasei, informēja Latvijas Regbija federācijas (LRF) pārstāvis Jānis Erenbergs.

Latvijas izlases labā Šauļos notikušajā spēlē visus punktus ar diviem soda sitieniem guva Roberts Davidsons.

Par spīti neveiksmei Latvijas izlase tika pie viena bonusa punkta, jo nezaudēja ar vairāk kā septiņu punktu pārsvaru.

Cīņas sākumā neliels pārsvars piederēja Latvijai, taču Lietuvas izlase izturējusi viesu spiedienu pretuzbrukumā tika pie iespējas izdarīt soda sitienu, ko arī realizēja un izvirzījās vadībā ar 3:0. Turpinājumā Latvija arī nopelnīja iespēju sists sodu un latviešu izcelsmes brits R.Davidsons panāca izlīdzinājumu.

Puslaika beigās Latvijas izlasei bija laba izdevība izdarīt piezemējumu, taču uzbrukuma noslēguma fāzē tika pieļauta kļūda, tāpēc pēc pirmās spēles daļas rezultāts palika neizšķirts.

Otrā puslaika sākumā Latvijai bija iespēja izvirzīties vadībā, taču R.Davidsons šoreiz soda sitienu nerealizēja. Pēc tam iniciatīva pārgāja lietuviešu pusē, kuri izdarīja piezemējumu, tomēr tiesnesis to neieskaitīja, jo brīdi pirms tā tika fiksēta bumbas izlaišana no rokām. Tiesa, drīz vien laukuma saimnieki savu panāca un ienesa bumbu Latvijas ieskaites laukumā, izvirzoties vadībā ar 8:3.

Cīņas beigās Latvijas izlase izmisīgi centās atspēlēties, tomēr vairāk par R.Davidsona realizētu soda sitienu neizdevās panākt, kamēr mača izskaņā Lietuva pretuzbrukumā arī nopelnīja tiesības sist sodu, panākot 11:6.

LETA jau vēstīja, ka pirms divām nedēļām Latvija grūtā mačā ar rezultātu 31:24 uzvarēja Luksemburgu. Savukārt šīs grupas pirmajā mačā jau septembrī grupas favorīte Čehija ar 56:14 izbraukumā uzveica Zviedriju.

Nākamās spēles Latvijai gaidāmas aprīlī, kad viesos būs jāspēkojas ar Čehiju un savā laukumā jāuzņem Zviedrija.

Latvijas un Lietuvas izlases iepriekšējo reizi savā starpā spēkojās aprīlī, kad ar 37:7 uzvarēja Latvija, pārtraucot četru zaudējumu sēriju savstarpējās oficiālās cīņās.

Līdz šim Latvijas izlase spēlēja Eiropas Nāciju kausa 2B grupā. Tas bija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadalīja vietas nosacītajā rangā no 24. līdz 28.pozīcijai, bet pirms jaunā cikla ir pilnībā mainījusies kontinenta regbija sistēma, komandas sadalot zonās.

Ārpus konkurences joprojām ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Līdzšinējā 1A divīzija pārdēvēta par Čempionāta divīziju ar sešām komandām, seko vēl sešas komandas Trofejas divīzijā, bet aiz tās ir Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences, kurās katrā būs pa piecām komandām.

Latvija (šobrīd pasaules rangā 51.vietā) Ziemeļu zonas pirmajā konferencē spēlēs ar Čehiju (32.), Lietuvu (47.), Luksemburgu (58.) un Zviedriju (61.). Pēc viena apļa spēlēm vājākā komanda no piecnieka izkritīs uz Ziemeļu divīzijas otro konferenci. Savukārt labākā komanda papildspēlē tiksies ar Dienvidu divīzijas čempioni, un uzvarētāja pacelsies līmeni augstāk.

Turpinājumā 2017./18.gada sezonā komandām jaunajā dalībnieku sastāvā notiks vēl viena apļa spēles.

Aizvadītajā ciklā Zviedrija palika pēdējā, sestā, Eiropas Nāciju kausa 1B divīzijā, Čehija bija otrā 2A divīzijā, kuras uzvarētāja Šveice iekļuva Trofejas divīzijā, Lietuva uzvarēja un Latvija palika otrā 2B divīzijā, bet Luksemburga uzvarēja 2C divīzijā.

2016./17.gada sezonā spēles Trofejas divīzijā, kā arī pirmajā un otrajā konferencē iekļautas arī 2019.gada Pasaules kausa atlasē. Tās pirmajā kārtā (2017.gada pavasarī) sacentīsies otrās konferences Ziemeļu un Dienvidu zonu uzvarētāji, otrajā kārtā (2017.gada vasarā) pirmās kārtas uzvarētāja tiksies ar pirmās konferences uzvarētāju, turpinājumā 2017.gada rudenī otrās kārtas uzvarētāja spēkosies ar trofejas ieguvēju, bet 2018.gada pavasarī trešās kārtas uzvarētāja tiksies ar otrās vietas ieguvēju Čempionāta divīzijā.

Latvijas regbija izlase savu augstāko vietu pasaules rangā sasniedza 2006.gada nogalē, kad bija 37.pozīcijā. Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko komandu pārņēma 2012.gada rudenī, kad tā rangā atradās savā visu laiku zemākajā punktā - 72.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu