Rīdzinieki dusmojas par Rīgas namu pārvaldnieka metodēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET aculiecinieks

Kādēļ mūsdienās, kad tik daudz tiek runāts par dabas aizsardzību un zaļu dzīvesveidu, rudenī nokritušās koku lapas tiek sabērtas plastmasas maisos? TVNET lasītājs Kaspars velta pārmetumus «Rīgas namu pārvaldniekam», ka apsaimniekotājs izmanto tik dabai un cilvēkiem nedraudzīgu lapu savākšanas veidu. Bet uzņēmumā skaidroja, ka videi draudzīgu materiālu izmantošana, visticamāk, ievērojami palielinātu pakalpojuma maksu.

TVNET lasītājs Kaspars un viņa ģimene pauda sašutumu par plastmasas maisiem, kuros sētnieki saber sagrābtās lapas un kas jau vairākas nedēļas stāv pie daudzdzīvokļu ēkām, gaidot, ka tos aizvedīs prom.

«Nekādi nesaprotu, kādēļ mūsdienās, kad tik daudz tiek runāts par dabas aizsardzību un zaļu dzīvesveidu, rudenī nokritušās koku lapas tiek sabērtas plastmasas maisos.

Nokritušās lapas satrūd ļoti ātri, bet plastmasas maisi nesadalās vairākus gadu desmitus.

Kāpēc lapas netiek savāktas kādā citā, dabai draudzīgākā veidā? Šādus melnos atkritumu maisus, kas piebāzti ar nokritušajām lapām, pēdējās dienās redzu vairāku māju pagalmos.

Foto: TVNET aculiecinieks
Ieteiktu Rīgas domei un Rīgas namu pārvaldniekam izvēlēties dabai draudzīgāku lapu savākšanas veidu.

Plastmasas maisos sabērtās lapas sadalās daudz ilgākā laikā nekā tad, ja tās vienkārši izbērtu atkritumu izgāztuvē. Saberot lapas plastmasas maisos, tiek piesārņota ne tikai apkārtējā vide, bet arī nodarīts kaitējums cilvēku veselībai.»

Kaspars vērš uzmanību, ka sagrābtās koku lapas plastmasas maisos ber ļoti daudz Rīgas namu pārvaldnieka algoto sētnieku, kas liek domāt, ka tāds ir uzņēmuma vadības norādījums.

Zaļāk būtu dārgāk

Bet SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja Santa Vaļuma TVNET paskaidroja, ka RNP «zaļos» atkritumus savāc polietilēna maisos, ņemot vērā noslēgtā līguma nosacījumus par zaļo atkritumu savākšanu, izvešanu un utilizāciju.

Viņa norādīja, ka satraukumam nav pamata, jo polietilēna maisi sijāšanas procesā tiek nodalīti no «zaļajiem» atkritumiem un to utilizācija notiek atsevišķi.

Polietilēna maisu izmantošana lapu savākšanai ir pieejams risinājums, kā nodrošināt pakalpojuma izpildi, nepalielinot pakalpojuma izmaksas.

«Savukārt lapu savākšanas procesos videi draudzīgu materiālu izmantošana, visticamāk, varētu ievērojami palielināt pakalpojuma maksu. Līdz ar to, kā mājas pārvaldniekam, mums ir jāņem vērā gan sniegto pakalpojumu izmaksas, gan mūsu klientu pieņemtie kopības lēmumi par mājai nodrošinātajiem pakalpojumiem, kas attiecināmi arī uz pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksu.

Foto: TVNET aculiecinieks

Ir vēl daži veidi, kā dzīvot zaļāk

Protams, videi draudzīgu materiālu un iekārtu izmantošana dažādos darba procesos atbalstāma - RNP ir mūsdienīgs uzņēmums, kas ir atvērts jauniem un inovatīviem risinājumiem, tāpēc arvien vairāk izskatām iespējas, kā turpmāk nākotnē varētu veidot darba procesus videi draudzīgākus, kā arī piedāvāt «zaļākus» risinājumus klientiem.

Piemēram, sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotājiem

arvien vairāk daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos tiek uzstādīti atkritumu konteineri šķirotajiem atkritumiem.

Turklāt mūsu mājas lapā un uz vairāku ikmēneša rēķinu otrajām pusēm izvietojām iedzīvotājiem noderīgu informāciju, kā pareizi šķirot atkritumus. Arī ikmēneša rēķinus klienti var saņemt elektroniski, atsakoties no drukātajiem rēķiniem,» viņa minēja piemērus.

Vaļuma arī pateicās par lasītāja pausto viedokli: ja ir priekšlikumi, idejas vai risinājumi, kā padarīt lapu savākšanas procesu «zaļāku» - uzņēmums ar prieku tos uzklausīšot un izvērtēšot iespējas tos ieviest!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu