Vācijas tiesa pieņem prasību pret Cukerbergu par Holokausta nolieguma atbalstīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stephen Lam / REUTERS

Minhenes tiesa pieņēmusi prasību pret sociālā tīkla «Facebook» dibinātāju Marku Cukerbergu un citiem augsta līmeņa «Facebook» darbiniekiem, kuriem celtas apsūdzības par tādu noziegumu atbalstīšanu kā Holokausta noliegums, piektdien ziņo Vācijas mediji.

Vācijas varasiestādes uzskata, ka «Facebook» nedara pietiekami, lai cenzētu aizskarošus ierakstus.

Žurnāla «Der Spiegel» tīmekļa vietne ziņo, ka tā rīcībā nonākuši tiesas dokumenti, kurā Cukerbergs apsūdzēts par kūdīšanu uz naidu.

Līdzīgas apsūdzības izvirzītas arī «Facebook» izpilddirektorei Šerilai Sandbergai, galvenajam Eiropas lobijam Ričardam Alanam un viņa Berlīnes kolēģei Evai Marijai Kiršzīperei, vēsta «Der Spiegel».

Sūdzību iesniedzis advokāts Čaņžuo Žuņs, kurš bāzējas Vircburgā.

Viņš apsūdz «Facebook», ka tas citu lietu starpā piecieš arī aicinājumus uz slepkavību, vardarbības draudus un holokausta noliegšanu, ziņo «Der Spiegel».

Vācijā ir spēkā stingri likumi, kas aizliedz kūdīšanu uz naidu. Aizliegta ir rasistiska propaganda un nacistu simboli.

Lai gan «Facebook» saskaņā ar likumu ir jāizdzēš par pretlikumīgu uzskatītais saturs, sociālais tīkls bieži izpelnījies kritiku par ilgo laiku, ko tam parasti prasa šāda satura izņemšana.

Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss pievērsis īpašu uzmanību cīņai pret kūdīšanu uz naidu interneta vidē, un pārmetis «Facebook» un «Twitter» lēnīgumu apvainojošo ierakstu dzēšanā.

Māss ierosinājis pieņemt Eiropas Savienības (ES) mēroga normas, kas paredzētu stingrākus sodus par rasistisku vai ksenofobisku saturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu