VM par mazajām slimnīcām: Jebkura reforma saskaras ar pretestību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministrija ir atvērta dialogam ar ārstniecības iestāžu un pašvaldību vadītājiem, vienlaikus uzsverot, ka iedzīvotājiem jāsaņem kvalitatīvi un droši pakalpojumi. Tā, noslēdzot debates par plānoto pakalpojumu klāsta samazinājumu mazajās slimnīcās, uzsver ministrijas valsts sekretārs Kārlis Ketners.

Noslēdzam debates par mazo slimnīcu reformu

Pie pārliecības, ka pakalpojumu sašaurināšana mazajās Latvijas slimnīcās aprūpes kvalitāti pasliktinās, nevis uzlabos, paliek Slimnīcu biedrības pārstāve Egija Širova, un viņas argumentus atbalsta arī pārliecinošs vairākums balsotāju.

Kā zināms, pagaidām Veselības ministrija nerunā par konkrētu slimnīcu reorganizāciju, vien norāda, ka tās tiks sadalītas pa līmeņiem, lai pacienti saņemtu vajadzīgo aprūpi. Taču Pasaules Bankas pētījums, kurā norādīts uz atšķirīgo kvalitāti un ieteikts resursus koncentrēt lielākos centros, ļāvis slimnīcām noprast, kas tās gaida. Patlaban visskaļāk iebildusi Alūksne, kur saskaņā ar Latvijas Televīzijas ziņoto savākti vairāki tūkstoši parakstu. Alūksnes slimnīca norāda, ka to plānots pārvērst par ambulatoro dienas centru, tādējādi virkne pakalpojumu iedzīvotājiem kļūšot grūti pieejami.

Slimnīcu biedrība norāda, ka domāt par slimnīcu tīkla reformām varētu tikai tad, kad mazajās slimnīcās būs būtiski stiprināta pirmsslimnīcu ārstēšana. Ambulatoro pakalpojumu stiprināšana ir viens no Veselības ministrijas solījumiem nākotnē.

Kā domājat jūs? Nobalsojiet un izsakiet savu viedokli TVnet debašu sadaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu