Zināmi Austras balvas 2016 nominanti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 4. novembrī, «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» raidījumā «Pieci rīti» tika izziņoti šā gada «Austras balvai» nominētie desmit albumi. Uzvarētāja vārds tiks paziņots 24. novembrī K.K. fon Stricka villā.

Šogad tika izvērtēti vairāk nekā septiņdesmit albumi, no kuriem vairāk nekā četrdesmit žūrijas locekļi pieminēja kā cienīgus atrasties labāko desmitniekā. Jāpiemin arī, ka, līdzās Latvijas mūzikas žurnālistiem, mūziķiem, dīdžejiem un industrijas profesionāļiem 2016. gada «Austras balvas» žūrijā līdzdarboties pieaicināti arī pārstāvji no Baltkrievijas, Igaunijas, Lielbritānijas un Lietuvas.

Pagājušogad labākā albuma gods tika dziesmu rakstniecei Alisei Jostei par ierakstu «Hardships Are Ships».

«Austras balvai 2016» nominētie albumi

Arturs Skutelis un Tvērumi «Audums»

Audience Killers «Floating Islands»

Carnival Youth «Propeller»

Deniss Paškevičs «Yours Faithfully»

Elizabeta Lāce «Mõaiga»

Juris Simanovičs «Kā samierināties ar savu nenozīmību»

Kasetes «Jaunā kārtība»

Rīgas modes «Fantastiski»

Stūrī Zēvele «Labdien»

Židrūns «Židrūns un tas, ko nevar nest»

Šogad «Austras balva» ir sākusi sadarbību ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA), kas palīdzējusi nodrošināt pasākuma balvu fondu. Proti, «Austras balvas» uzvarētāju/s LaIPA apbalvos ar naudas balvu 1000 EUR apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai.

«Austras balvas» žūrijā pagājušā gada žūrijas locekļiem – Laurim Anstrautam, Normundam Vucānam, Uldim Rudakam, Jānim Žildem, Tomam Grēviņam, Artim Volfam, Karmenai Stepanovai, Egonam Reiteram, Ģirtam Majoram, Kasparam Zaviļeiskim un Atim Žagaram – šogad pievienojušies vēl vairāki Latvijas mūzikas profesionāļi. To skaitā pagājušā gada «Austras balvas» ieguvēja Alise Joste, «Music Export Latvia» izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla «Delfi» kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, un LaIPA izpilddirektore Liena Grīna. Tāpat žūrijai pieaicināti arī ārzemju pārstāvji – Baltkrievijas mūzikas portāla «Experty.by» galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs, Igaunijas sabiedriskās radiostacijas «Raadio 2» dīdžejs Eriks Morna, laikraksta «Lietuvos Rytas» mūzikas žurnālists Ramūns Žilnis, kā arī Martins Elborns no Lielbritānijas, kurš ir viens no Glastonberijas festivāla organizatoriem, kā arī mūzikas konferences «The Great Escape» līdzīpašnieks.

austrasbalva.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu