Pārvērtības «Viņas uzvarēja vēzi»: Ivetas stāsts un jaunais imidžs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sievietes ir stipras un spēj daudz… ļoti daudz! Krūts veselības mēneša ietvaros «Egoiste» vēlas jūs iepazīstināt ar trīs burvīgām dāmām – Ilzi, Ivetu un Kitiju, kuru cīņa ar smagu onkoloģisku slimību un uzvara ir apbrīnojama. Katru piektdienu varēsi ieklausīties un iedvesmoties no kādas dāmas dzīvesstāsta. Vēro burvīgās pārvērtības! Šoreiz laiks enerģiskajai Ivetai, kura pie mums ir atbraukusi no vistālākās vietas - Bērzkroga. Ļoti pozitīvs cilvēks, tā vien gribas apbrīnot to saulīti viņas sirdī, kas neapdzisa pat tad, kad paziņoja - tev ir vēzis!

 
Foto: Ekrānšāviņš

Ivetas stāsts: nekad neesmu domājusi, ka ar dziļu dekoltē var panākt vairāk kā ar sirsnīgu sarunu...

Mani sauc Iveta, un šogad nosvinēju jau 58. dzimšanas dienu, bet 2005. gada rudenī, ejot kārtējo medicīnisko komisiju,

ginekoloģe konstatēja man krūtī audu sabiezējumu, ko ieteica pārbaudīt Rīgas onkoloģiskajā centrā.

Es kā piedzīvojumus mīlošs cilvēks biju sataisījusies doties atpakaļ uz Īriju, bet līdz ar pārbaudēm tas viss tika atlikts. Manā dzīvē viss vienmēr notiek raibi - nekas nenotiek vienmuļi. Oktobrī man 2005. gadā konstatēja audzēju, bet līdz gada beigām es atteicos piedalīties jebkādās tālākās izmeklēšanās un ārstēšanās un devos strādāt, lai sapelnītu naudiņu.

Un tad notiek brīnumi, jo mani sargā sargeņģelis.

Īrijā, kur strādāju, nodega rūpnīca un man turpināja maksāt bezdarbnieka pabalstu katru nedēļu. Tad devos uz Latviju un jau februārī devos uz operāciju.

Tā, piedzīvojot dažādus dzīves līkločus, nonācu 2006. gada februārī uz operāciju galda onkoloģiskajā centrā.

Foto: Publicitātes foto

Varbūt, pateicoties tam, ka pati esmu mācījusies veterinārmedicīnu, izdzirdot diagnozi - vēzis, panikā nekritu. Daudz palīdzēja tas, ka arī agrāk, daudz lasot romānus, kuros arī bija aprakstīti gadījumi ar onkoloģiskajām slimībām, pārdomāju, kā jūtas cilvēks, kad viņam pasaka šo diagnozi, un,

kad ārsts to teica man, es to uzņēmu mierīgi ar jautājumu: «Kas jādara tālāk?»

Un tā bez iekšējas spriedzes, un arī fizisku traucējumu vēl nebija, sāku ārstēšanās kursu.

Nedaudz pārsteidza pamošanās pēc operācijas ar trubiņu sānos un pudeli limfas attecei pie gurna. Žēl, ka tas viss netika iepriekš izstāstīts, ka tā ir normāla prakse limfas atteces regulēšanai.

Foto: no personīgā arhīva

Pēc pusotra mēneša tika nozīmēta ķīmijterapija sešu mēnešu garumā. Šo periodu arī, laikam pateicoties labai imūnsistēmai vai vispārējai veselībai, bet pārdzīvoju samērā viegli. Vairāk laika veltīju vingrinājumiem,

lai pēc krūts muskuļu nooperēšanas varētu atjaunot rokas kustību, amplitūdu un spējas.

Vingrinājos ļoti cītīgi, jo negribējās palikt mazkustīgai.

Visu dzīvi esmu bijusi kustīga, darbīga, vienmēr ir bijuši mājlopi, kas prasa savu tiesu darbu. Par savu slimību īpaši netiku daudz ar apkārtējiem runājusi, vienīgi slimnīcā. Braucot uz ķīmijterapijām, pārspriedām katra savu gadījumu, un redzot, ka citiem mēdz būt daudz smagāki gadījumi, visu uzņēmu mierīgi.

Foto: no personīgā arhīva

Runājot par savas sievišķības apzināšanos,

mani šī operācija stipri neietekmēja, jo nekad neesmu domājusi, ka ar dziļu dekoltē un minibrunčiem var panākt vairāk kā ar acu skatienu un sirsnīgu sarunu.

Kad reiz pa radio izdzirdēju aicinājumu pieteikties uz rehabilitācijas nometnēm «Dzīvības kokā», uzreiz nolēmu mēģināt, lai varētu vismaz citas meitenes nomierināt, ka nav jau pasaules gals, jo pati tad jau biju ar nelielu šīs slimības stāžu - trīs gadi. Ļoti patika šī nometne un vispār iespēja satikt, varētu teikt, cīņu biedrenes, kas arī cīnās ar šo slimību, jo apspriest onkoloģisku slimību ar tiem, kam tādas nav, liekas nevajadzīgi. Cilvēki samulst, citi sāk žēlot, citi izvairās no tēmas, dažiem ir muļķīga ziņkārība, bet sarunās ar līdzīgām ir cita noskaņa. Iesaku visām sievietēm, kas saskaras ar šādu diagnozi, jau pirms operācijas droši meklēt šādas, varētu teikt, domubiedru grupas un

necensties vienatnē tikt ar visiem jautājumiem galā, un galvenais - nebaidīties!
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības: jaunais matu sakārtojums šokolādes tonī

Pārvērtības notika sadarbībā ar TVNET ilggadīgo partneri skaistumkopšanas jomā - salonu «HAIRRIGA».

Ilzes matu meistare, «HAIRRIGA» friziere Agnese:

Tā kā Ivetai jau bija īsi mati, tad nolēmām tikai nedaudz aplīdzināt, lai nezaudētu sievišķību, bet vairāk nolēmām eksperimentēt tieši ar matu krāsu. Nolēmām palikt pie tumšās matu krāsas, kuru atšķaidījām ar gaišiem akcentiem. Matu virsējo daļu uztaisīju raibu, lai būtu neliels kontrasts. Dažas šķipsnas ar folijas metodi uztaisījām gaišas, bet pārējos matus nokrāsojām šokolādes tonī ar nedaudz siltu nokrāsu. Līdz ar to mati izskatās biezāki un apjomīgāki. Arī turpmāk kliente var piekopt šādu krāsošanas tehniku, katru 2. vai 3. krāsošanas reizi ielaist dažas gaišas šķipsnas, lai mati būtu dzīvīgāki un krāsa interesantāka.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Griezumu tikai nedaudz pamainījām - aplīdzinājām kakla daļu un ap ausīm. Pakauša daļu gandrīz neaiztiku, lai būtu vajadzīgais kuplums un apjoms. Ja ir nepieciešams apjoms ikdienā, tad ieteiktu matu virsējai daļai ielikt bioilgviļņus, jo matu struktūra ir pietiekami laba un nesabojāta, lai šādu procedūru veiktu.

Ilgviļņi atvieglotu ikdienas matu veidošanu, jo neprasa lielas pūles ieveidot.

 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības: sievietēm jebkurā vecumā ir svarīga uzacu forma!

Pārvērtības notika sadarbībā ar TVNET ilggadīgo partneri skaistumkopšanas jomā - salonu «HAIRRIGA».

Ilzes meikapa meistare, «HAIRRIGA» vizāžiste Agnese:

Ivetai uzmanīgi izgaišinājām sejas nepieciešamās daļas, lai nedaudz «paceltu» sejas vaibstus. Tikai izgaišināts zem acs, T zona, deniņi, deguna daļa, kā arī zods. Tumšāks ēnojums tika akcentēts uz vaigu kauliem un zem zoda līnijas. Nepieciešama bija ari uzacu korekcija, kuras tika nokrāsotas un ar vaska palīdzību uztaisīta nepieciešamā forma, lai piestāvētu sejas pantiem. Jebkurai sievietei jebkurā vecumā ir svarīgi, lai uzacis būtu sakoptas, jo

tas ļoti daudz dod sejas vizuālajam izskatam - acis tiek «atvērtas» un seja izskatās daudz svaigāka.
Foto: Jānis Škapars, TVNET

Acu ēnojums bija neuzkrītošs un neliels, izmantoju tikai matētas ēnas, lai seja neizskatītos samocīta no grima kārtas. Vairāk akcents tika likts uz acs ārējo ēnojumu, kurš tika ieēnots tumši brūnā krāsā, lai actiņa vairāk atvērtos. Jau ar nelielu skropstu tušas daudzumu klientes acis jau izskatījās mirdzošākas un atvērtākas. Nedaudz gaišā ēnojuma tika uzklāts zem acs plakstiņa apakšējas daļas. Vaigus ietonējām nedaudz augstāk, nekā tie ir, lai «paceltu» sejas pantus un izceltu sejas ovālu. Kā piemērotu lūpu krāsu izvēlējos gaišu toni, kurš piestāv klientei ikdienā.

Arī nadziņi Ivetai tika sakopti - kā izrādās, viņa pirmo reizi to darījusi pie manikīra!
Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Ekrānšāviņš

Tērpa medības: no sievišķīga maiguma līdz noslēpumainai elegancei

Stiliste Džī: «Tērpu šā stāsta varonei izvēlējos veikalā «Bastion».

Iveta ir pelnījusi, lai viņu sapoš cienīgas kundzes stilā.

Ivetai ļoti piestāvēs šī kleita un kaklarota, kas mirdzēs viņai ap kaklu, radot īstas aristokrātes tēlu.»

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iveta: viss man kā pirmajā randiņā!

Iveta par pārvērtību piedzīvojumu:

Es uz pārvērtībām braucu ar tādu domu, ka tiešām vēlos pārvērsties, un redzu, ka tiešām esmu pārvērtusies. Pārvērtības man bija kā pirmais randiņš: viss pirmo reizi. Manikīrs pirmo reizi. Meikaps pirmo reizi. Visvairāk man patīk frizūra - ļoti, šķiet, man piestāv!

Tas ir mans stils. Es to uzreiz sajutu - tā ir mana būtība.

Jūtos kā stipri uzlabots eksemplārs! Liels paldies visai komandai par darbu!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc burvīgajām pārvērtībām salonā «HAIRRIGA» Iveta ar Bentley Bentayga devās uz Andrejsalas bijušajā ostas tehniskajā ēkā esošo restorānu «KOYA». Tā ir vieta, kur modernais interjers, industriālais akcents ir apvienots ar izmeklētu ēdienkarti. Turpat Ilzi gaidīja arī pārsteigums no «Institut Esthederm Latvija».

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Publicitātes foto

TIEKAMIES JAU NĀKAMAJĀS PĀRVĒRTĪBĀS!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu