Garklāvas dokumentālais stāsts par Amerikā dzīvojošiem latviešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas 98. jubilejas priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 21.10 kanālā LNT Latvijas failu cikla ietvaros būs skatāms Kristīnes Garklāvas veidots dokumentāls stāsts par Amerikā dzīvojošiem latviešiem, kuri spējuši nest Latvijas vārdu tālu aiz mūsu valsts robežām.

Filma Latvieši Amerikā. 5 noveles kopā savijusi dažādus latviešu likteņus un stāstus. Amerikas Savienotās Valstis savulaik pulcējušas tos, kas Latviju bijuši spiesti pamest un doties bēgļu gaitās. Daudziem sapnis par atgriešanos Latvijā palicis Amerikā. Citi ir atgriezušies mājās, vēl citi, dzīvojot Amerikā, turpina domāt par dzimteni un palīdz tai, esot tur. Vēl citiem Amerika šobrīd ir vieta, kur var piepildīt sapņus. Kā Kalifornijas štatā klājas komponistei Lolitai Ritmanei, filmu producentam Artūram Rūsim, jau pieminētajam animatoram Kārlim Smiltenam un daudziem citiem – par to īpašā stāstā patriotu nedēļā.

Latvieši Amerikā. 5 noveles autore, 900 sekunžu moderatore un žurnāliste Kristīne Garklāva atklāj: «Darbs pie šīs filmas bija un ir ļoti interesants, jo tik dažādi ir latviešu ceļi pasaulē. Un

šī filma ir kārtējais pierādījums tam, cik mēs visi esam saistīti.

Uzrunājot vienu cilvēku, tas kā dzimtas koks aizved pie nākamā. Viens stāsts papildina citu. Filmējot Amerikā, bija ļoti daudzi skaisti un emocionāli mirkļi – to arī centīsimies izstāstīt filmā.»

Skatieties Latvieši Amerikā. 5 noveles 17. novembrī plkst. 21.10 LNT un TVPlay!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu