Labākās bērnu un jauniešu «Spēlmaņu nakts» izrādes vērtēs arī bērnu žūrija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau trešo gadu labākās teātru izrādes, kas radītas bērnu un jauniešu auditorijai, vērtēs ne vien «Spēlmaņu nakts» žūrija, bet arī īpaši izveidota bērnu žūrija, kas līdztekus «Spēlmaņu nakts» balvai, pasniegs arī savu simpātiju balvu viņuprāt labākajai izrādei.

Bērnu un jauniešu žūrijā piedalās 9 bērni un jaunieši vecumā no 8 līdz 14 gadiem no Rīgas Jelgavas un Lielvārdes skolām: Rīgas centra Humanitārās vidusskolas, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas, Rīgas 1. ģimnāzijas, Rīgas Valda Zālīša pamatskolas, Lielvārdes pamatskolas, Rīgas Hanzas vidusskolas, Jelgavas 4. vidusskolas un Rīgas Doma Kora skolas. Žūrija jau ir tikusies ar «Spēlmaņu nakts 2016» žūrijas pārstāvi - teātra kritiķi, laikraksta «Diena» žurnālistu Ati Rozentālu, lai gūtu ieskatu kritiķu darba specifikā. Pēc tikšanās žūrija vienojās par saviem vērtēšanas kritērijiem, kā arī skatītāju balsojuma principu – katrā izrādē, kuru žūrija apmeklēs, arī pārējie skatītāji tiks aicināti izteikt savu viedokli par izrādi, aizpildot speciāli sagatavotu anketu.

Balso par savu izrādi šeit!

Bērnu un jauniešu žūrijai jāizvērtē 11 izrādes:

5. novembrī «Bērns vārdā Rainis» Valmieras teātrī, režisors Reinis Suhanovs;

6. novembrī «Mazā burvju flauta» Latvijas Nacionālajā operā un baletā, režisore Margo Zālīte;

«Pinokio» Latvijas Leļļu teātrī, režisors Jans Villems van den Boss;

10. novembrī «Sniegbaltīte un septiņi rūķīši» Liepājas teātrī, režisors Dž.Dž.Džilindžers;

«Kā zaķis par zaķi brauca» Liepājas leļļu teātrī, režisore Inese Belte;

«Ieklausies vējā» Liepājas leļļu teātrī, režisori Ingrid Olterman, Mikael Strid;

11. novembrī «Pēdu dzinējs Caps» Latvijas Leļļu teātrī, režisors Ģirts Šolis;

12. novembrī «Īsumā par visumu» Jaunajā Rīgas teātrī, režisors Gatis Šmits;

«Blēņas un pasakas», Dirty Deal Teatro, režisors Ģirts Šolis;

13. novembrī «Kaka un pavasaris» Galerijā ISTABA, režisors Jānis Znotiņš;

«Reiz bijanebija» Jaunajā Rīgas teātrī, režisore Māra Ķimele.

Izrāžu programma izveidota, balsoties uz «Spēlmaņu nakts 2016» žūrijas un ASSITEJ Latvija (Starptautiskās bērnu un jauniešu teātra asociācijas Latvijas nodaļas) ieteikumiem.

Paralēli izrāžu vērtēšanai bērnu žūrija tiksies ar izrāžu radošajām komandām, ielūkosies kādā apmeklētājiem slēgtā noslēpumainā teātra telpā, lai pavisam drīz saskaitītu visas balsis un vienotos par savas specbalvas piešķiršanu kādai no izrādēm. Būtiski, ka bērni paši izveidos balvu, kuras dizains izrietēs no labākās izrādes tematikas un vēstījuma. Balva tiks pasniegta «Spēlmaņu nakts 2016» apbalvošanas ceremonijas laikā 23. novembrī Dailes teātrī.

Žūrijas darbu plāno un koordinē LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas 2.kursa, ar specializāciju - Leļļu teātris, studente Alīda Pērkone, kurai ir liela pieredze bērnu pasākumu organizēšanā, kursu un nometņu vadīšanā.

Bērnu un jauniešu žūrijas darbs norit ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu