Roberts Justs veselības problēmu dēļ nolemj likt punktu motosportista karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Viens no labākajiem Latvijas braucējiem Roberts Justs, kurš pēdējā laikā saskāries ar nopietnām veselības problēmām, 23 gadu vecumā nolēmis likt punktu motosportista karjerai, pastāstīja sportists.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā šīs sezonas smagos savainojumus, ārsti Justam ieteikuši ar motokrosu nenodarboties divus gadus.

«Jā, ir tā, ka divus gadus patiešām nebraukšu. Pašlaik ir tāda doma, ka jābeidz, kaut gan nevar zināt, kas būs pēc diviem gadiem, daudz kas var mainīties. Šosezon esmu guvis četrus smadzeņu satricinājumus. Nav tā, ka ārsti aizliedza braukt, bet tas bija ieteikums,» stāstīja Justs.

Tiesa, Justs no mototrases pavisam negrasās aiziet, jo ir piedāvājumi strādāt ar jaunajiem motosportistiem.

«Varu palīdzēt jaunajiem latviešu sportistiem. Tāpat ir iespējas kā trenerim strādāt Holandē un Spānijā, ir daži piedāvājumi,» teica Justs.

Šī gada vasaras sākumā Justs no «HSF Logistics» komandas pasaules čempionāta posmā Francijā, startējot MX2 klasē, piedzīvoja kritienu, traumējot galvu un iedzīvojoties smadzeņu satricinājumā. Pēc tam viņš izlaida piecus posmus un atgriezās sacensību apritē, tomēr augusta beigās viņš atkal piedzīvoja kritienu un pēcāk nevarēja pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju kausā, kur viņu aizstāja Toms Macuks.

Nesen Justs piedzīvoja vēl vienu kritienu, bet pēc ārstu apmeklējuma speciālisti viņam tieši galvas veselības dēļ ieteica izlaist divus gadus.

Nestartējot vairākos posmos, Justs pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē šogad ieņēma 18.vietu, kamēr piektais bija talantīgais Pauls Jonass («Red Bull KTM Factory Racing»), kuram arī savainojuma dēļ sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Iepriekšējās divas sezonas Justs pārstāvējis Nīderlandē bāzēto komandu «HSF Logistics», bet pirms tam viņš bija «Latvia Husqvarna Racing» vienības sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu