Čikāgas «Cubs» beisbolisti pēc 108 gadu pārtraukuma kļūst par MLB čempioniem

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čikāgas «Cubs» beisbolisti trešdien tika kronēti par Beisbola augstākās līgas (MLB) čempioniem, titulu izcīnot pēc 108 gadu pārtraukuma. «Cubs» desmit inningu trillerī ar rezultātu 8-7 pārspēja Klīvlendas «Indians», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

«Cubs» par čempioniem kļuva arī 1907. un 1908.gadā, bet pēc tam sekoja 108 gadu pauze bez tituliem, kas bija garākā ASV profesionālā sporta vēsturē.

«Mēs to paveicām. Tikai tam ir nozīme, nav vairs svarīgi, kā mēs to izdarījām. Tas ir neaprakstāmi. Man trūkst vārdu, lai pastāstītu, kā es tagad jūtos,» pēc mača teica «Cubs» pičers Džons Lesters.

Pēc sava otrā titula «Cubs» nākamajos 37 gados septiņas reizes spēlēja MLB finālā, bet allaž zaudēja. Čikāgas vienība iepriekšējo reizi par titulu finālā cīnījās 1945.gadā.

«Tas ir trumpis visam. Esmu neizsakāmi laimīgs,» pēc uzvaras atzīmēja «Cubs» spēlētājs Kriss Braients.

Savukārt «Indians» par čempioniem kļuva 1920. un 1948.gadā. Līdz ar zaudējumu Klīvlendas beisbolisti nespēja sarūpēt savai pilsētai otro Ziemeļamerikas profesionālo sporta līgu čempiona titulu gadā. Vasarā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem tika kronēta Klīvlendas «Cavaliers», bet iepriekšējais ievērības cienīgais tituls kādai no šīs pilsētas sporta komandām bija 1964.gadā, kad «Browns» izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones titulu.

Pērn par čempioniem tika kronēti Kanzasas «City Royals» beisbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja Ņujorkas «Mets».

Vistitulētākā MLB komanda ir Ņujorkas «Yankees», kas par čempioni kronēta 27 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu