Nav auto, nav pat tiesību, bet par autostāvvietu sods jāmaksā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Rīdziniecei Liānai nav autovadītāja apliecības, nedz arī automašīnas, kurai reģistrēta kā īpašniece, tomēr autostāvvietas apsaimniekotājs soda viņu par neapmaksātu auto novietošanu. Par sodu sieviete uzzina no parādu piedzinējiem.

«Uz mana vārda nav nevienas automašīnas. Agrāk bija viena – Volvo –, bet tā jau divus gadus kā pārrakstīta. Ar auto nemāku braukt vispār, man pat nav tiesību,» stāsta rīdziniece Liāna, kurai nu jāmaksā par it kā nezināma Renault markas automobiļa novietošanu.

Autostāvvietas Cityparks valdes loceklis Māris Priednieks informē, ka konkrētais auto ir pārkāpis noteikumus un to, ka tas pieder Liānai, noskaidrojuši parādu piedziņas kompānijas darbinieki, kuriem pēc soda kvīts neapmaksāšanas uzdots piedzīt parādu.

Cityparks pārstāvis: - Mums pašiem likums neļauj piekļūt CSDD datubāzei, kurā ir īpašnieku reģistrs. Tāpēc mēs rodam risinājumu, nododot informāciju par automašīnu parādu piedziņas kompānijai, kurai ir likumīgas iespējas nolīgt juristus, kuriem savukārt ir pieeja datubāzei, lai pārbaudītu informāciju par auto īpašnieku.

Autostāvvietas apsaimniekotāji netic, ka kļūme ieviesusies CSDD datubāzē, tomēr sodītā turpina apgalvot, ka viņai stāvlaukumā konstatētais spēkrats ir svešs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu