Latvijas spīdvejists Ļebedevs pievienojas Polijas ekstraklases klubam Vroclavas «Sparta»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas labākajiem spīdveja braucējiem Andžejs Ļebedevs noslēdzis līgumu ar Polijas ekstraklases vienību Vrocvlavas «Sparta», trešdien paziņoja klubs.

Ļebedevs, kurš piektdien svinēs savu 22.jubileju, iepriekšējā sezonā palīdzēja Daugavpils «Lokomotīves» spīdvejistiem otro gadu pēc kārtas triumfēt Polijas pēc spēka otrajā līgā jeb «Nice» līgā, turklāt aizvadītajā sezonā viņš kļuva par čempionāta rezultatīvāko braucēju.

«Pievienošanās «Sparta» komandai man ir liels sportiskais izaicinājums. Darīšu visu, lai pēc iespējas ātrāk iekļautos šajā spēcīgajā komandā. Apzinos, ka ekstraklase ir spēcīgākais turnīrs pasaulē. Vroclavas komandā ir ideāli apstākļi, lai turpinātu savu attīstību. Tāpat vēlos pateikties «Lokomotīves» komandai par šiem kopā pavadītajiem gadiem, tie bija labi laiki,» klubs citē Ļebedevu.

Līdz ar Ļebedevu komanda papildinājusi sastāvu arī ar Oskaru Boberu, kuram nākamajā nedēļā paliks 19 gadi.

«Šie divi līgumu ir slēgti mērķtiecīgi. Saprotam, ka mums ir spēcīga komanda, taču ir jāstrādā arī ilgtermiņā. Treneriem ir sava vīzija par komandu. Esmu pārliecināts, ka Andžejs ir ļoti talantīgs spīdvejists. Viņam sacensties pasaules spēcīgākajā čempionātā būs solis uz priekšu viņa karjerā,» daugavpilieti slavē komandas vadītāja Kristina Kloca.

«Kā vienmēr, tēmējam uz augstiem mērķiem. Nākamā sezonā būs īpaši svarīga, jo atgriezīsimies iepriekšējā stadionā. Vēlamies sasniegt vēl augstākus mērķus sportā un stiprināt savu komandu,» piebilst kluba viceprezidents Pavels Koņčiks.

«Lokomotīves» vienībā Ļebedevs pavadīja sešus gadus. Lai gan iepriekšējās divas sezonas klubs uzvarēja «Nice» līgā, tomēr Daugavpils komanda dalībai ekstraklasē netika pielaista, jo šajā turnīrā drīkst piedalīties komandas tikai no Polijas.

Tāpat Ļebedevs šogad kļuva par divkārtēju Vācijas bundeslīgas čempionu un izcīnīja devīto vietu Eiropas čempionātā.

Vroclavas «Sparta» komanda kopš dibināšanas 1950.gadā par Polijas čempioni kronēta četras reizes, trīs gadus pēc kārtas deviņdesmitajos gados, kā arī pirms desmit gadiem.

Iepriekšējā sezonā Vroclavas spīdvejisti regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā pusfinālā cieta pamatīgu sakāvi 62:105 pret Lielpolijas Gožovas «Stal» vienību, bet cīņā par bronzu divu sacensību summā ar 83:97 piekāpās Zelona Guras ZKZ komandai. Par čempioniem tika kronēti «Stal» spīdvejisti, kuri divu sacensību summā ar rezultātu 92:88 pieveica «Torun» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu