Maskavā aizzīmogots «Amnesty International» birojs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā varasiestādes aizzīmogojušas starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Amnesty International» biroja telpas, sociālajā tīklā «Facebook» trešdien pavēstīja organizācijas Krievijas nodaļas līdzstrādnieks Ivans Kondratenko.

«Šodien no rīta mēs pamanījām, ka «Amnesty» birojs Maskavā ir aizzīmogots, atslēgas izlauztas (ieliktas jaunas), uzrakstīts, ka jāvēršas Maskavas Pilsētas īpašumu departamentā ar vēstuli, lai izvestu mantas. Visi mūsu datori, papīri, personīgās lietas - viss palika tur, aiz slēgtām durvīm,» paskaidroja Kondratenko.

Organizācija biroju Maskavā īrējusi vairāk nekā 20 gadus un visu šo laiku kārtīgi maksājusi īri. Nekādi rakstiski vai telefoniski brīdinājumi nav saņemti.

Kremlī, kā vēsta medijs RBC, par biroja aizzīmogošanu nav nekādas informācijas.

«Pirmo reizi par to dzirdu. Man nav absolūti nekādas informācijas saistībā ar šo notikumu,» taisnojās Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš pieļāva, ka «šeit kaut kāda informācija, iespējams, ir biroja darbiniekiem», un ieteica vērsties pie viņiem.

Maskavas Pilsētas īpašumu departamenta preses daļā atzina, ka amatpersonas ir informētas par situāciju saistībā ar cilvēktiesību aizsardzības organizāciju, tomēr biroja uzlaušanas iemeslus atteicās atklāt.

«Amnesty International» nule kā bija nākusi klajā ar prasību izmeklēt aktīvista Iļdara Dadina spīdzināšanu Karēlijas cietumā un nekavējoties viņu atbrīvot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu