Miļuns: Cipuļa acīs pašlaik ir lielāka dzirkstele nekā Sprukta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pieredzējušie Latvijas hokeja uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Jānis Sprukts pašlaik, neskatoties uz klubu neesamību, turpina treniņus, tomēr pirmajam no viņiem acīs ir lielāka dzirkstele un tāpēc tieši viņš iekļauts izlases sastāvā Bledā gaidāmajam Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīram, pauda Ēriks Miļuns, kurš šajās sacensībās būs valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas izlase šonedēļ paredzētajās sacensībās Bledā uzsvaru liks uz U-20 vecuma spēlētājiem, kuriem decembrī gaidāms pasaules čempionāts augstākajā divīzijā. Tāpat komandā ir Eiropas līgās spēlējošie pieredzējušākie spēlētāji bez mikrotraumām, kā arī ļoti pieredzējušie Cipulis un Edijs Brahmanis.

Pārbaudes turnīrā Latvija tiksies ar mājinieci Slovēniju, Baltkrieviju un Franciju.

«Hokejs nav spēle, kurā jābaidās. Ja esi izgājis uz spēli, jāspēlē. Mūsu komanda būs jaunāka, bet tai būs vairāk sevi jāpierāda, kas to kompensēs,» Miļuns pauda, ka viņu nebaida potenciāli grūtie mači ar ļoti jauno sastāvu, uzsverot arī, ka šajā turnīrā hokejisti varēs sevi jau pierādīt pirms pavasarī gaidāmā pasaules čempionāta. «Kaut treneris lielajai izlasei nav zināms, skaidrs, ka jaunais treneris man un Kārlim Zirnim kaut ko pajautās, izskatīs šeit bijušos spēlētājus.

Pilnīgi visi sastāvā esošie hokejisti tuvākā vai tālākā nākotnē būs derīgi arī pieaugušo izlasei.»

Cipulis Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai pārbaudes mačos. Iepriekšējā sezonā Cipulis pārstāvēja Slovākijas augstākās līgas komandu «Martin», bet pagaidām uzbrucējs ir bez kluba.

«Nedomāju, ka Cipulis ir beidzis karjeru, un tāpēc viņš ir sastāvā. Esmu lietas kursā, zinu, ka viņš nopietni slido,» stāstīja Miļuns. «Arī Sprukts trenējas, bet ne tik bieži, intensīvi un mērķtiecīgi. Jānim ir divu gadu vecuma starpība ar Cipuli, tāpēc šoreiz paņēmām vecāko, kura acīs arī ir lielāka dzirkstele. Viņam laikam hokejā vēl ir kaut kas nepiepildīts.»

«Savukārt Brahmanis sekmīgi spēlē Baltkrievijā. Būtu sakritis nedaudz citādāk, viņš arī Rīgas «Dinamo» sekmīgi spēlētu. Viņiem abiem ir ko pierādīt, abi ir ļoti labā formā,» par izlases sasaukuma pieredzējušākajiem hokejistiem stāstīja Miļuns.

Šajā turnīrā Miļunam palīdzēs Zirnis, un galvenais treneris stāstīja, ka abi speciālisti aktīvi komunicē savā starpā. «Kārlis ir lietas kursā par Ziemeļamerikā spēlējošajiem junioriem, zina vairāk par sauso statistiku, ko mēs redzam Eiropā. Abi darbojamies kopā.»

Miļuns, kurš ikdienā vada Latvijas virslīgas vienību «Prizma», iepriekšējās trīs sezonas veiksmīgi vadīja U-18 valstsvienību - pirmajā no tām tika uzvarēts pirmās divīzijas A grupas pasaules čempionātā, savukārt pēdējos divos augstākās divīzijas turnīrā tika saglabāta vieta spēcīgāko komandu vidū.

Savukārt U-20 izlasi pagājušajā ziemā trenēja Leonīds Beresņevs, palīdzot tai pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kur tā šosezon spēlēs sesto reizi vēsturē. Komanda gadumijā Kanādā gaidāmā čempionāta apakšgrupā spēkosies ar Krieviju, ASV, Kanādu un Slovākiju.

«Pagaidām nav iespējams pateikt, cik spēcīga šogad būs U-20 izlase, jo daudzi puiši ir Ziemeļamerikā - lielākā daļa spēlē labās līgās, un ceru, ka tas iedos papildu spēkus,» pauda Miļuns. «Tomēr mūsu pretinieki būs ļoti stipri, arī viņi visi spēlē tur. Ja iepriekš bijām izteikti atpalikuši, tagad esam viņiem tuvāk. Ceru, ka sastāvā būs visi, kurus vēlos, kontakts ar visiem puišiem bijis, tomēr vēl ir divi mēneši, un katru dienu kaut kas var mainīties.»

Pirms šonedēļ gaidāmajām spēlēm Latvijas pieaugušo izlase un arī Latvijas klubu izlase, kas piedalīsies turnīrā Tallinā, varēja izmēģināt jaunuzbūvētās Latvijas valstsvienības ģērbtuves. Tiesa, pagaidām Latvijas Hokeja federācija (LHF) par tām vēl nav norēķinājusies, jo iepriekšējais prezidents Kirovs Lipmans bija apsolījis 100 000 eiro, ko nesamaksāja.

«100 000 eiro pagaidām nav atnākuši. Tos solīja Kirovs, bet tagad tas pārgājis uz jauno federācijas valdi, jo šis bija federācijas solījums.

Mēs darām visu, un objekts ir nodots,» pauda Miļuns, atgādinot, ka turpat «Volvo» hallē tagad ievākusies arī pati LHF. «Abas izlases ģērbtuves ir iesvētījušas, un viss notiek.»

«Kirovs ar turētiem vai neturētiem solījumiem ir viena lieta, bet domāju, ka jaunā valde un prezidents saprot - iesākto pozitīvo lietu turpināšana ir goda lieta. Tagad visām izlasēm ir bāzes vieta, un tas nav uz pusgadu, bet gan ilgu laiku. Tā būs vieta, kur hokejisti varēs vienmēr doties, turklāt arī federācija būs tajā pašā ēkā,» slavēja Miļuns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu