Kučinskim nesaprot, kā Streļčenoks strādāja līdz šim, ja atzīts par nepiemērotu turpināt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nav skaidrs, kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks līdz šim varēja atrasties amatā, ja jaunajā konkursā viņš atzīts par nederīgu.

«Ja komisija, vērtējot pēc striktajiem kritērijiem, nonāk pie secinājuma, ka neviens nav atbilstošs, tajā skaitā esošais, tad ir jautājums - kā viņš var un varēja strādāt, ja neatbilst [kritērijiem],» žurnālistiem jautāja Kučinskis.

Lūgts precizēt, kāpēc tad iestādi vada cilvēks, kurš neatbilst normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem, viņš atbildēja ar pretjautājumu: «Kur bija ziņojums, kas aicina pievērst uzmanību, ka strādā tāds vadītājs, kurš neatbilst?» Premjers piebilda, ka šādu ziņojumu viņš nav saņēmis.

Savukārt uz jautājumu, vai Streļčenokam nevajadzētu pašam atkāpties no amata, viņš norādīja, ka tas ir jājautā pašam KNAB vadītājam.

Jau ziņots, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija pagājušajā piektdienā atzina, ka neviens no viņiem nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka starp kandidātiem bija arī pašreizējais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, kuram 17.novembrī beigsies amata pilnvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu