Pasaules kausa visu laiku rezultatīvākais futbolists Kloze liek punktu karjerai

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Visu laiku labākais vārtu guvējs Pasaules kausa izcīņas vēsturē Miroslavs Kloze no Vācijas otrdien oficiāli paziņojis par karjeras beigām.

«Savas karjeras lielākos panākumus esmu guvis ar valstsvienību, šie sasniegumi nekad netiks aizmirsti,» pauda Kloze, kurš nolēmis pievienoties Vācijas izlases treneru kolektīvam. «Pēdējo mēnešu laikā šī ideja tika attīstīta.»

«Uz Miroslavu vienmēr esam varējuši paļauties, tāpēc esmu priecīgs, ka viņš kļūs par daļu no mūsu komandas. Viņš kā cilvēks un sportists ir piemērs daudziem, turklāt ir gatavs atdot visu, lai komanda ko sasniegtu,» tikmēr pauda Vācijas valstsvienības galvenais treneris Joahims Lēvs.

Pirms diviem gadiem Brazīlijā notikušajā Pasaules kausa izcīņā, kurā triumfēja Vācijas izlase, pašlaik 38 gadus vecais Kloze kļuva par visu laiku rezultatīvāko šo turnīru futbolistu. Šo sacensību laikā viņš vārtsargus pamanījies pārspēt 16 reizes.

Kloze, kurš 2014.gadā noslēdza karjeru Vācijas izlasē, valstsvienībā aizvadīja 137 spēles, kuru laikā pretinieku vārtsargus pārspēja 71 reizi, kas ir izlases visu laiku labākais rādītājs.

Futbolista pēdējais klubs karjerā bija Romas «Lazio» no Itālijas, kur uzbrucējs spēlēja no 2011. līdz 2016.gadam, bet pavasarī tajā aizvadīja atvadu maču.

«Lazio» rindās Kloze kopumā 170 mačos guva 64 vārtus, taču daudzie savainojumi uzbrucējam liedza būt vēl rezultatīvākam.

Pēc Klozes aiziešanas no «Lazio» nebija skaidrības, vai futbolists turpinās karjeru, turklāt interesi par viņu izrādīja klubi no ASV.

Kloze karjeras laikā pirms tam bija spēlējis tikai Vācijā - «Kaiserslautern», Brēmenes «Werder» un Minhenes «Bayern» sastāvos, kļūstot par vairākkārtēju valsts čempionu. Savukārt 2010.gadā viņš kopā ar «Bayern» spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, kur Madridē ar 0:2 piekāpās Itālijas klubam Milānas «Inter».

Kloze karjeru turpinās Vācijas valstsvienības treneru korpusā, jo saņēmis uzaicinājumu no izlases vadītāja Lēva, turklāt nu jau bijušais futbolists izies individuālu apmācības programmu.

Kloza būs uz Vācijas izlases soliņa blakus Lēvam, kad komanda 11.novembrī 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros izbraukumā tiksies ar pastarīti Sanmarīno, kā arī četras dienas vēlāk izbraukuma pārbaudes mačā pret Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu