Decembrī ar koncertu atzīmēs Jāņa Kaijaka 85 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. decembrī plkst.17 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» notiks pedagoga, diriģenta un komponista Jāņa Kaijaka 85 gadu jubilejai veltīts koncerts ar paša maestro piedalīšanos, informē Latvijas Operetes fonda sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Koncertā piedalīsies soprāni - Laura Purena un Anastasija Vorobjova, mecosoprāns Helēna Sorokina un baritons, Latvijas operetes fonda solists Nauris Indzeris.

Jubilejas koncertā piedalīsies īpašie viesi - Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), kas pirmo skatuves pieredzi guvusi Kaijaka iestudētajās un diriģētajās operetēs, un tenors Kārlis Rūtentāls, kuru skatītāji atceras kā Tonija lomas atveidotāju partnerībā ar Ingu Šļubovsku-Kancēviču Imres Kalmana operetē «Cirka princese».

Tāpat koncertā piedalīsies operetes dejotāji un orķestris maestro skolnieka un diriģēšanas skolas turpinātāja Guntara Bernāta vadībā, atsevišķos numuros koncerta vadības grožus nododot Kaijakam. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Kaijaks no 1974. līdz 1992. gadam bija Rīgas Operetes teātra mākslinieciskais vadītājs, tajā īpaši izkopjot Vīnes operetes stilu, ar savu darbību ierindodams Rīgas operetes teātri starp labākajiem - pirmajā trijniekā toreizējā Padomju savienībā.

Patlaban Kaijaks ir Latvijas Operetes fonda valdes loceklis un jaundibinātās biedrības «Operetes un muzikālā teātra biedrība» dibinātājs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu