«Dirty Deal Teatro» notiks Dāvja Auškāpa lugas «Tēvs varonis '69» pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien plkst.19 teātrī «Dirty Deal Teatro» notiks režisora Dāvja Auškāpa uzvestās dramaturģes Ingas Gailes lugas «Tēvs varonis '69» pirmizrāde.

Izrāde «Tēvs varonis '69» ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri satiekas 1969.gadā Rīgā. Viņi ir jauni un viens otram patīk, tomēr jaunajam vīrietim jādodas dienēt armijā, un, ja tēvs, kurš strādā kādā īpašā vietā, viņam nepalīdzēs, vīrieti var aizsūtīt uz jebkuru no plašās Padomju Savienības vietām.

Viena lugas varoņa prototips ir lugas autores Ingas Gailes vectēvs. Arī pārējo varoņu izdarībām impulsi ir smelti reālajā dzīvē. «Visvairāk luga ir par mani pašu, par manu vēlmi mēģināt izprast vecākus un padomāt par tām izvēlēm, kas viņiem bija jāizdara. Kas attiecas uz faktiem - mans vectēvs strādāja Valsts drošības komitejā. Mans tēvs savukārt tur nestrādāja. Visi lugas varoņi ir izdomāti,» skaidroja Gaile.

Šī ir pirmā Gailes un Auškāpa sadarbība. Izrādes scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, gaismu mākslinieks - Lauris Johansons. Izrādē būs dzirdamas Alekša Luriņa komponētas dziesmas, savukārt lomās iejutīsies Kaspars Zāle, Ruta Vītiņa, Reinis Boters un Anete Saulīte.

Nākamās izrādes tiks spēlētas 5.novembrī, 14.novembrī un 15.novembrī.

Izrāde ir iekļauta Latvijas valsts simtgades svinību programmā.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu