Džeimss un Vestbruks atzīti par NBA pirmās nedēļas labākajiem spēlētājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Klīvlendas «Cavaliers» kluba zvaigzne Lebrons Džeimss un Oklahomsitijas «Thunder» līderis Rasels Vestbruks pirmdien tika atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunās sezonas pirmās nedēļas labākajiem spēlētājiem.

Džeimss, kurš palīdzēja NBA čempioniem «Cavaliers» sezonu sākt ar trīs uzvarām trīs spēlēs, atzīts par labāko Austrumu konferencē, savukārt Vestbruks, kurš divos no trim «Thunder» mačiem izcēlās ar vareniem «triple-double», labākā laurus saņēma Rietumu konferencē.

Šī brīža NBA spilgtākā zvaigzne Džeimss trīs spēlēs izcēlās ar vidēji 21 punktu mačā, desmit rezultatīvām piespēlēm un 8,3 atlēkušajām bumbām. Sezonu Džeimss sāka ar «triple-double», jo uzvarā pār Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas «Knicks» (117:88) guva 19 punktus, izdarīja 14 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Vesbruks sezonas pirmajās trīs spēlēs ir guvis vidēji 38,7 punktus mačā, kas ir labākais rādītājs līgā. Viņš arī ir izcīnījis 12,3 atlēkušās bumbas un izdarījis 11,7 rezultatīvas piespēles.

Piektdien Vestbruks mačā ar Fīniksas «Suns» (113:110 pagarinājumā) izcēlās ar 51 punktu, 13 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Kopš 1975.gada neviens NBA basketbolists nebija izcēlies ar «triple-double», kurā gūti vismaz 50 punkti. Kā pēdējais to paveica slavenais Karims Abduls Džabars.

Savukārt svētdien Vestbruks sameta 33 punktus, izdarīja 16 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, palīdzot «Thunder» uzvarēt Losandželosas «Lakers» (113:96).

Vestbruks kļuva par pirmo NBA basketbolistu līgas vēsturē, kurš sezonas pirmajos trīs mačos ir guvis vismaz 100 punktus, izcīnījis 30 atlēkušās bumbas un izdarījis 30 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš ir pirmais pēc Maģiskā Džonsona, kurš 1982.gadā arī divos no sezonas pirmajiem trīs mačiem arī tika pie «triple-double».

Tāpat uz nedēļas labākā spēlētāja balvām tika nominēti Pols Milsaps no Atlantas «Hawks», Eiverijs Bredlijs no Bostonas «Celtics», Kairijs Ērvings no «Cavaliers», Andrē Dramonds no Detroitas «Pistons», Kevins Durants no Goldensteitas «Warriors», Entonijs Deiviss no Ņūorleānas «Pelicans», Damjans Lilards no Portlendas «Trail Blazers», Dāvja Bertāna komandas biedrs Kavai Lenards no Sanantonio «Spurs» un Toronto «Raptors» spēlētāji Demārs Derouzens un lietuviešu centrs Jons Valančūns.

Porziņģis sezonas pirmajās divās spēlēs guva attiecīgi 16 un 21 punktus, palīdzot «Knicks» izcīnīt vienu uzvaru, bet Dāvis Bertāns piedalījās trīs no četrām «Spurs» spēlēm, iemetot attiecīgi piecus, trīs un sešus punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu