Lēdijas Gāgas «Joanne» iekaro ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/ladygaga

Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) ceturtais studijas albums «Joanne», kurā 30 gadus vecā dīva spērusi mazu soli pretī tradicionālām vērtībām, proti, kantri mūzikai, iekarojis ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. pozīciju ziņo «billboard.com».

Mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati liecina, ka albums nedēļas griezumā pārdots 201 000 vienību, no šā apjoma 170 000 tradicionālos nesējos.

Šis ir gada ceturtais labākais starts pēc Dreika «Views» (1,04 milljoni), Bejonses «Lemonade» (653 000) un Frenka Oušena «Blonde» (276 000).

Arī citi Gāgas albumi - «Cheek to Cheek» (ar Toniju Benetu, 2014), «Artpop» (2013) un «Born This Way» (2011) savulaik debitējuši 1. vietā.

Gāgas albuma skaņu veidojis Marks Ronsons. Ģitāru šur tur iespēlējis Džošs Homijs (Josh Homme). Savukārt nosaukuma izvēle skaidrojama divējādi. Pirmkārt, viens no pašas Gāgas vārdiem ir Džoana (viņas pilnais vārds Stefani Joanne Angelina Germanotta). Otrkārt un galvenokārt, albums veltīts Gāgas tantei - tēva māsai, kas dzima 1955. gadā, bet nomira 19 gadu vecumā no autoimūnās slimības vilkēdes (Selēna Gomesa arī paziņoja, ka ārstējas no šīs kaites).

Gāga domā, ka viņa ir šīs sievietes garīgā mantiniece. «Viņa iedvesa manī savu garu,» Gāga klāsta intervijās. «Viņa bija gleznotāja un dzejniece, un man bija garīga atklāsme, ka man ir jāpabeidz viņas iesāktais.»

Albumu tops šonedēļ ir bagāts ar jauniem albumiem.

2. vietā populārā kanādiešu dziedātāja Maikla Bublē (Michael Bublé) jaunākais studijas albums «Nobody But Me» (91 000), kurā iekļautas deviņas kaverversijas un trīs paša Bublē sacerētas dziesmas.

Populārā amerikāņu a cappella grupa «Pentatonix», kura 2011. gadā uzvarēja NBC talantu šovā «The Sing-Off», ar savu jauno albumu «A Pentatonix Christmas» numur 3 (60 000).

Ņūmetāla korifeji «Korn» ar «The Serenity Of Suffering» (Roadrunner) kā jaunums 4. vietā. Savukārt top5 noslēdz Dreika «Views».

Amerikāņu kristīgās mūzikas veterāns - 43 gadus vecais dziedonis Kriss Tomlins (Chris Tomlin) ar «Never Lose Sight» numur 6, bet «Pašnāvnieku vienības» skaņu celiņš noslīdējis uz 7. vietu (31 000)

10. vietā Leonarda Koena (Leonard Cohen) ieraksts «You Want It Darker» (Columbia/Sony).

Amerikāņu rokgrupa «Kings of Leon» ar savu jauno albumu «WALLS» (skat. recenziju) piedzīvojusi smagu kritienu uz 20. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu