Dovicioso tiek pie karjerā otrās «MotoGP» uzvaras; Rosi nodrošina vicečempiona godu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Manan Vatsyayana / AFP

Itālijas motobraucējs Andrea Dovicioso no «Ducati» komandas svētdien pasaules čempionāta motošosejā prestižākās «MotoGP» klases sezonas 17.posma - Malaizijas «Grand Prix» - sacensībās izcīnīja savu otro uzvaru karjerā, kamēr leģendārais itālis Valentino Rosi ieguva šī gada vicečempiona godu.

Dovicioso šīs sacīkstes sāka no «pole-position», taču sākumā viņš zaudēja savu pozīciju, jo trase bija pielijusi, turklāt problēmas bija arī citiem braucējiem. Tiesa, Itālijas sportists līdera godu atguva sešus apļus pirms finiša, kamēr viņa sīvāko konkurentu Rosi no «Movistar Yamaha» komandas piemeklēja riepu problēmas.

Finišā Dovicioso savu tautieti Rosi apsteidza par 3,115 sekundēm, kamēr trešo vietu ieguva vēl viens «Movistar Yamaha» braucējs spānis Horhe Lorenso.

Pašlaik 30 gadus vecajam Dovicioso šī bija otrā uzvara karjerā, bet pirmā septiņu gadu laikā - viņa iepriekšējais panākums bija 2009.gadā.

Tikmēr Rosi svētdien nodrošināja pasaules vicečempiona godu, kamēr jau iepriekš savu trešo čempiona titulu bija ieguvis spānis Marks Markess no «Repsol Honda», kurš svētdien bija tikai 11.vietā.

Markess par pasaules čempionu kļuva jau šīs sezonas 15.posmā, kas oktobra vidū notika Japānā.

Pirms sezonas noslēdzošā posma čempiona titulu jau garantējušā Markesa kontā ir 278 punkti, viņam ar 236 punktiem seko Rosi, bet trešais ar 208 punktiem ir Lorenso.

Sezonas noslēdzošais posms notiks 13.novembrī Spānijā.

Citviet svētdien Malaizijā čempiona titulu «Moto2» klasē jau otro gadu pēc kārtas nodrošināja francūzis Žohans Zarko no «Ajo Motorsport» komandas, kuram tas izdevies pirmo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu