Ožjē tikai par desmit sekundēm apsteidz igauni Tenaku un uzvar Velsas rallijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

Pēdējo gadu autorallija labākais pilots, francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen»tikai par desmit sekundēm sacensību noslēgumā apsteidza igauņu braucēju Otu Tenaku un uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas 12.posmā, kas norisinājās Velsā.

Tieši Tenaks, kurš brauc ar «Ford Fiesta» spēkratu, svētdien demonstrēja izcilu sniegumu, uzvarot visos sešos ātrumposmos.

Tiesa, Ožjē izdevās nosargāt pirmo vietu šajā rallijā, taču viņš Tenaku apsteidza tikai par 10,2 sekundēm. Šis ir Igaunijas sportista lielākais sasniegums karjerā.

Uzvara šajā rallijā nodrošināja arī «Volkswagen» komandas triumfu konstruktoru kausā.

Savukārt trešo vietu svētdien izcīnīja beļģis Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas, kurš uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 35,4 sekundes, uz goda pjedestāla kāpjot jau ceturtajā posmā pēc kārtas.

Par WRC čempionu Ožjē tika kronēts pirms divām nedēļām Katalonijā, tiekot pie sava ceturtā titula pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma Ožjē kontā ir 247 punkti, bet viņam ar 143 punktiem seko Nevils, kamēr 129 punkti ir francūža komandas biedram Andrēasam Mikelsenam no Norvēģijas, kurš Velsas rallijā bija tikai 11.vietā.

Ja iepriekš rallija sezona tradicionāli noslēdzās Velsā, šosezon gaidāms vēl viens posms, sportistiem no 18. līdz 20.novembrim sacenšoties Austrālijā.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem, bet šogad viņam ir sešas uzvaras 12 posmos. Čempiona titulu francūzis pērn bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču sezonas gaitā tika atcelts etaps Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu