Premjers prasa Krieviņam divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus «par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) šodien parakstījis rezolūciju Valsts kancelejas direktoram Mārtiņam Krieviņam, kurā lūdz divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības darba organizācijai.

Ņemot vērā, ka KNAB vadītāja atlases komisijas darbs beidzies bez rezultātiem, premjers lūdz ne vēlāk kā divu nedēļu laikā nākt klajā ar priekšlikumiem «par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai», stāstīja premjerministra preses sekretārs Andrejs Vaivars.

KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem. Konkursā bija pieteicies arī pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, kuram 17.novembrī beidzas pilnvaru termiņš. Saskaņā ar likumu, beidzoties Streļčenoka amata pilnvarām 17.novembrī, viņa vietā līdz jauna priekšnieka apstiprināšanai būtu jāieceļ viens no diviem biroja priekšnieka vietniekiem.

Konkursa komisija šodien izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus, no SAB saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta.

Par komisijas lēmumu šodien informēts arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kuram lūgts izsludināt jaunu konkursu.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka. Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu