«Mikrofona ieraksti» apkopo aizvadīto 20 gadu nozīmīgākās dziesmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Svinot 20 gadus mūzikas tirgū, Latvijas mūzikas ierakstu kompānija «Mikrofona ieraksti» vienā izlasē «20 gadi latviešu mūzikā» centusies apkopot šajos gados izdoto mākslinieku populārākās un nozīmīgākās dziesmas, informēja «Mikrofona ierakstu» pārstāve Ilze Pleša.

Ņemot vērā, ka ierakstu kompānija šo gadu laikā ir izdevusi vairāk nekā 550 dažādu nosaukumu un dažādu mākslinieku albumu, dziesmu izlašu, minialbumu un «maksī singlu», tad izveidot šādu izlasi, kurā iekļautas 20 dziesmas, bijis liels izaicinājums.

«Tas bija ļoti grūti, jo kod, kurā pirkstā gribi, visi sāp. Mēs esam strādājuši ar tik daudziem, ka uzreiz bija skaidrs, ka vienā izlasē visiem vietas nepietiks. Un es jau laicīgi atvainojos tiem, kuru vārdu un dziesmu nav šajā sarakstā. Un tādu ir ļoti, ļoti daudz. Bukletā gan centos ierakstīt visu to izpildītāju un autoru vārdus, ar kuriem šajos 20 gados esam kopā kaut ko darījuši. Saraksts ir iespaidīgs. Un es ar to lepojos,» pauda izlases sastādītājs un «Mikrofona ierakstu» repertuāra direktors Guntars Račs.

Veicot dziesmu atlasi, tika ņemts vērā gan tas, cik atpazīstams patlaban ir mākslinieks, un tas, vai katra dziesma ir guvusi arī objektīvus panākumus un novērtējumu - bijusi topos radiostacijās vai uzvarējusi kādās aptaujās. Izlasē ir piecas no sešām kompānijas izdotajām dziesmām, kuras šajos gados uzvarējušas «Muzikālās bankas» aptaujā, liela daļa no dziesmām bijušas nominētas «Latvijas mūzikas ierakstu gada balvām» dažādās kategorijās, daudzas bijušas populārāko Latvijas radiostaciju topos, un visas dziesmas joprojām ik dienu skan kādā radio, klubā vai koncertā. Vairākas no dziesmām piedalījušās un uzvarējušas Latvijas «Eirovīzijas» dziesmu nacionālajās atlasēs, kā arī bijušas populāras ārpus Latvijas robežām, ne tikai Baltijas valstīs, Eiropā, bet pat Japānā.

«Šī izlase ir kā tāda odziņa uz tortes, kuru visi kopā baudīsim 9.novembra vakarā «Arēnā Rīga«. Vakarā, kad vienkopus gan zālē, gan uz skatuves būsim visi tie, kas mīl latviešu mūziku un uzskata, ka ir svarīgi gan to radīt, gan izpildīt, gan ierakstīt, gan atskaņot un rādīt, gan iegādāties un klausīties. Es personīgi savā un kompānijas «Mikrofona ieraksti» vārdā esmu pateicīga ikvienam māksliniekam, kas uzticējis mums izdot savu mūziku, un katram klausītājam un pircējam, kas to novērtējis. Esam kopā daudz strādājuši, lai jau pēc nedēļas kopā svinētu latviešu mūzikas svētkus, kuru nesaraujama sastāvdaļa ir arī šis jaunās izlases disks, kurš mūsu katalogā ienāk ar 559.numuru,» pavēstīja «Mikrofona ierakstu» valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve.

Albumā iekļautas tādu grupu kā «Prāta vētra», «Jauns mēness», «Labvēlīgais tips», «Līvi» un daudzu citu grupu un izpildītāju dziesmas. Albuma dizainā izmantoti to albumu noformējumi, kuros atrodamas dziesmas. Dizainu veidojis mākslinieks Guntars Ošenieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu